onsdag 10. august 2016

syltet chilli


Syltet chilli setter virkelig en spiss på måltidet..
Kanskje spesielt "texmex" mat, men mange andre retter det er godt til også.

Du gjør som følger:
Ha 2 dl eddik( 7%), 2 dl vann og 1/2 dl sukker i en kjele sammen med ca en ss hele pepperkorn og to- tre laubærblad. Kok opp så sukkeret løser seg opp.

Skjær chillien i mindre biter, fjern eventuellt frøene, jeg gjør det ikke.. syntes det er godt når det er skikkelig sterkt. Skjær også en kinesisk hvitløk i mindre biter ( evnt tre- fire hvitløksfedd) og ha alt sammen over i et lufttett glass, gjerne sammen med noen "kvister" koriander. Så snart eddikkblandingen har kokt opp hell over chillien i glasset og lukk glasset med en gang. La det stå til det er avkjølt, og sett deretter inn i kjøleskapet.
Vet ikke helt hvor lenge det holder seg, men åpner du ikke glasset holder det nok en stund. Aldri et problem her da det blir spist opp fort..Det er mange måter/ oppskrifter på å sylte. Har prøvd litt forskjellige nå.. både ved å ha andre krydder, hvitvinseddik istedenfor vanlig eddik, andre blandingsforhold osv. Så det er jo selvsagt etter "smak og behag", men det er jo det som er så morsomt med å lage mat.., å prøve seg frem til en finner noe en liker skikkelig godt. Slik som jeg gjør med denne varianten syltet chilli:)

1 kommentar:

Nonna sa...

I love your colourful home! Looks great again!