lørdag 2. mai 2015

Tunfisk i pannestekt brød


I dag har vi spist en veldig god middag..
Så god at jeg måtte dokumentere den. Jeg elsker å lage mat, og gjerne nye retter. Eller som i dag, ett nytt "element" til en rett.  Denne retten har jeg laget mange, mange ganger i mange år, men da stort sett hatt tunfiskrøren på brød, se oppskriften her. Eller spist det med "kjøpelefse"..,  i dag fikk jeg lyst til å lage "brødet/ wrapsen" selv, da jeg plutselig fikk en time alene hjemme før middag, og dermed hadde litt ekstra tid til matlagningen. Det er nemlig ikke bestandig så lett å bruke lang tid på måltider når man har en liten mammadalt på snart to år i "skjørtekanten";))


Oppskriften:
( Alle mål er i CA da jeg stort sett "slumper" sammen, ikke minst når det gjelder væsken.. Tar i litt og litt til deigen er fast, men klissete.. Så har jeg i mer mel igjen, også her litt og litt, til den er fin å jobbe med, etter den har hevet..)

4,5 dl siktet speltmel
1 ts salt
1/2 pk tørrgjær

Bland det tørre, og ha i væsken.
Lunkent vann..., som forklart over!
2 ss olje.

La heve i ca en halvtime. Ta en håndfull deig, jobb inn litt mel.., og kjevle dem ut runde og tynne, på størrelsen med stekepanna du har. Stek dem ca 1 minutt på hver side i en ganske varm, og tørr stekepanne. Mao, ikke bruk smør eller olje til å steke i, men det er greit at deigen er kjevlet ut i godt med mel. Melet er med på å hindre brødet i å sette seg fast i panna. Når det gjelder stekingen så stekte jeg dem til de hadde fått litt farge på hver side, når jeg skriver 1 minutt så er det veldig ca... Dette varierer veldig i forhold til hvor høy varme stekepanna har. Ikke lurt å ha den for varm heller;)
Av min deig, stekte jeg 8 stykker.
Legg dem rett i ett kjøkkenhåndkle når du har stekt dem, og la dem ligge innpakket i det frem til du skal spise. Så holder de seg myke, og kanskje til og med er litt lunkne når de skal spises.


Spis brødene med, 

Grønnsakene på bildet under.

Tunfisksrøre
( oppskrift i linken over også.., men denne gangen har jeg laget den litt annerledes) 
Rør sammen:
2 bokser, avsilt, tunfisk i olje
3/4 beger lett creme fraiche
1/2 finhakket rødløk
2 finhakkede selleri
salt og pepper.


Og en god pesto.
Jeg lager min slik:
( Denne er til to dager.., i morgen skal det bli godt med pasta med pesto til lunsj. Ellers pleier jeg å ha  grillet kylling oppi,( og godt brød) hvis det skal være middag)

2 store basillikum
1 kinesisk hvitløk ( pleier å skjære bort kjernen..)
en liten pose pinjekjerner, ristede
( Det er jo aller best å kjøpe rå, og riste dem selv.., men det tar jeg meg ( altfor) sjeldent til til;))
En god bit parmesan
ca 1- 2 dl olivenolje
salt og pepper.

Ha alle ingredisene i en blender..Må innrømme jeg dæsjet på med mer, mer av alt, på denne før jeg spiste denne. Godt med masse fyll i, når det er så godt som dette! Må virkelig anbefale denne retten, VELDIG godt, om man liker tunfisk da;) Ellers kan man jo fylle disse brødene med mye annet.., det må jeg snart prøve..:))

1 kommentar:

Huldra sa...

Nam, det så både sunt og godt ut :)

Er du interessert i giveaway deler jeg tips om en i dagens innlegg. Velkommen inn om du vil :)