torsdag 8. november 2018

Cementiri Montjuic


Jeg elsker kirkegårder!!
Ja, jeg er kanskje litt rar.., men sånn er jeg bare;)

Skrevet mer om dette her tidligere..

Kirkegården i Barcelona skiller seg virkelig ut, for et vanvittig flott sted, kunne gått her å kikket i dagevis.. Hadde jeg bodd her hadde nok søndagsturen gått hit til stadighet. Olivia, mamma og jeg dro hit litt sent en ettermiddag hvor de to andre var på fotballkamp ( hver sine interesser;)) Olivias tålmodighet holdt til en liten time.. På vei hjem fikk vi også tatt en buss gjennom hele området.., kirkegården er bygd i en fjellside og veien svinger seg opp og ned langs fjellsiden. Det er en blanding av gravmonumenter, mausoleer og store blokker med familie"gravsteder" for urner. Ja, dette stedet kan virkelig anbefales å ta turen til om du er i Barcelona enten du har en forkjærlighet for fine kirkegårder eller ikke!
Dette er ikke bare vakkert, men det er historie og kunst på høyt nivå;)Fant flere slike "huler".. Måtte jo være litt Gaudi her også..Måtte google litt om denne.., hvem er det som har slikt på graven sin.. Ikke lett å finne noe, da mesteparten er på spansk. Han fikk iallfall laget den selv. ..

Nicolau Juncosa (1865-1932) was an industrialist and political deputy mayor of Barcelona, Spain. Juncosa personally commissioned his tomb to be made by the modernist sculptor Antoni Pujol. Work started in 1913 and was completed almost 20 years later when Juncosa passed away. He wanted the tomb to be so lifelike that a death mask was used just moments after his passing to ensure the statue had his likeness. 
Slike "kanaler" fant vi også flere steder. Et sted kvakk vi litt da det satt en katt å stirret på oss, og som tydeligvis var blind på det ene øyet. Så litt "spooky" ut, haha..


Denne "jenta" hadde jeg ikke likt å gått forbi alene i mørket..


Slike bygg dekte store deler av kirkegården.. rekke på rekke med dem. Alle med masse navn, og med blomster, annen pynt og noen med bilder...
Skal jeg til Barcelona igjen, skal jeg helt klart hit igjen også!

Ingen kommentarer: