torsdag 13. september 2018

perfekte cockies!


De siste helgene har Olivia og jeg eksprimentert litt, vi har prøvd å lage perfekte cockies. Myke, seige og litt sprø på en gang.. I helgen som var klarte vi det:)
Til ca tre brett cockies:
Smelt 250g smør, ha i en bolle og tilsett 225g brunt sukker og 200g hvitt sukker og frøene fra 1 vaniljestang. Rør godt sammen. Så tilsettes 2 egg, men bare ett av gangen. Rør dem godt inn. Deretter skal det oppi: 1 ts bakepulver, 1/2 ts natron,1 1/2 ts salt og 320g hvetemel. ( jeg brukte speltmel, og det gikk veldig fint;)) Det tørre skal oppi litt etter litt. Hakk oppi valgfri sjokolade, tilsvarende 1 1/2 plate kokesjokolade. Jeg brukte sukkerfri sjokolade.. Med alt det andre sukkeret merkes det ikke;) Så kan du bruke en iskremskje til å lage kuler du legger på en stekeplate med bakepapir. Stekes på 175 grader i ca 12 minutter. De er myke når de tas ut av ovnen, men blir litt sprø i kantene når de avkjøles.
Disse ble rett og slett perfekte!!
I morgen skal jeg lage disse til 50- 70 barn og ungdommer.., da kommer nok den endelige dommen på om de virkelig er så gode som jeg syntes de er;))


Ingen kommentarer: