onsdag 6. juni 2018

enhjørning sukkerkaker


Om et par dager blir Olivia fem år, og snart er det bursdagsfest!
Jeg syntes jo det er utrolig gøy å ordne med slikt, og koser meg stort med forberedelsene:)


Her er oppskriften på enhjørningskakene jeg lagde i går:
Skjær opp 225 gram smør i terninger, ha dette i en bolle sammen med 375 gram hvetemel og 200 gram melis og en halv vaniljestang. Kjør dette sammen i en kjøkkenmaskin, det går ganske fort. Deretter har du i ett egg, og kjører til det ligner på en deig. Deretter tar du ut ca en fjerdedel av deigen, har i ønsket farge og knar den sammen med hendene til en jevn deig og til deigen har en jevn farge. Et tips kan være å bruke hansker..., det gjorde ikke jeg.. Så fortsetter du.. her kan man jo lage så mange farger man vil;) Så legger du deigene i hver sin plastpose i kjøleskapet en liten time, eller over natta.


Så bryter du opp biter av deigen, og legger dem litt "hulter til bulter" før du klemmer sammen med hendene. Så kan det kjevles ( forsiktig, og husk mel på kjevla!) og stikkes ut kaker. Deigen er litt klissete, og ikke så lett å få opp fra benken.., så i ettertid har jeg funnet ut at det nok hadde vært lurt å kjevle ut deigen oppå bakepapir.. På grunn av dette ble det ikke bare stukket ut enhjørninger, men også en del sirkler.., lettere å lage;) 





Kakene stekes på 160 grader i ca et kvarter, og avkjøles på rist.


Ingen kommentarer: