tirsdag 9. januar 2018

Huay Mongkol Tempel


 En litt overskyet dag, etter flere dager i strekk på stranda var det på tide å gjøre noe annet.. Taxi ble bestilt, og vi kjørte innover i landet fra Hua Hin, i en drøy halvtime.. Selve bilturen er også spennende syntes jeg, så mye å se langs veien også! 
Så var vi fremme ved Huay Mongkol Tempel, det første vi ser er denne enorme statuen. 12 meter høy! Statuen er av en munk som levde for 400 år siden, Luang Phor Thuad. Her er det mange turister, men de aller fleste er Thailandske turister som kommer hit for å be, om god helse, velstand og ja.., generelt lykke..  Det er ikke bare denne statuen her, det er et stort parkanlegg med massvis å oppleve!Her kunne man legge penger i de forskjellige skålene utfra hva man "ønsket seg".. helse, rikdom osv.. Vi skjønner jo ikke thai.., så vi la penger i alle skålene, og håper på det beste;)


Vi gikk forbi statuen, og inn i "skogen".., plutselig dukket det opp et vann, en en bod der man kunne kjøpe bøtter med brød for et par kroner. Vannet var nemlig full av store fisk som var sultne...;)


Man kunne også kjøpe fisk å slippe dem fri i sjøen.. Så her var de flinke til å tjene penger.., det sto en stor hov rett ved boden.., så for hver fisk som ble sluppet fri, fanget de bare en ny;))


Selvsagt kunne man få kjøpt alt mulig rart her også..Til lavere priser enn i bodene i byen..

På andre siden av sjøen lå det en liten kafe, og flere dyr man kunne klatre opp på.., og med enda ett flott tempel!
Hunder er det mange av i Thailand, også her, som denne.., lå midt i veien å sov..:)


Som en liten snacks ble det kokospannekaker, søte og annerledes enn vanlige pannekaker.., men ungene likte dem.. litt..:)
Vi reiste med tre barn som er veldig glade i hunder, spesielt Tuva.., hun som gir hunden på bildet over en klem. Vi hadde et svare strev til tider med å hindre ungene løpe bort til/ etter løshundene på stranda.., eller i parker.. Men her traff vi to hunder som hadde en eier, og som sa ungene kunne hilse på. Den ene av hundene var uansett så tjukk og gammel at den ikke fremsto som store trusselen..;))


En veldig fin utflukt å dra på, med masse å se. Jeg elsker iallefall slike steder!
( Og 16 dager med kun strandliv blir rett og slett for kjedelig;))


Munken, Luang Phor Thuad, var kjent for flere mirakler, som å gjøre saltvann om til vann man kunne drikke.., og det sies at amuletter med hans figur/ bilde skal beskytte en mot naturkatastrofer og ulykker. Så klart jeg måtte kjøpe et par, tror faktisk jeg skal ha den ene i bilen jeg;)


Elefanter er et hellig dyr i Thailand, og et nasjonalt symbol. Overalt i Thailand ser man elefantfigurer, store og små.. Mange har tre hoder.. Etter litt googling har jeg skjønt at dette kan være fordi de tre hodene representerer de tre viktigste institusjonene i Thailand; religon, nasjon og kongen. De kan også være et symbol på; makt, velstand og trivsel.. Uansett, når man kommer fra Norge.., elefanter er flotte, majestetiske dyr. I neste innlegg kommer de bilder fra da vi traff elefanter;)

Ingen kommentarer: