søndag 26. mars 2017


Ymse bilder fra helgen.., i dag har vi stort sett bare vært ute i det fantastiske været.., men i går sto Olivia og jeg opp grytidlig og fikk gjort masse før resten av gjengen her våknet! Vi malte, ryddet litt i kjøkkenhyllene og vannet de få krukkene med frø til forspiring jeg har fått rotet meg til i år.
( Og en MASSE annet, men det var dette jeg tok bilder av;))
Ja, ikke minst kjøpte jeg meg et lite "appelsintre" i uka som gikk.., nyter synet, for det er utrolig kult, men det var egentlig altfor dyrt.., så "gremmer" meg litt hver gang jeg ser på det også. Nå håper jeg bare jeg klarer å holde liv i det!!





( En liten pelargoniastikiling har blitt satt i jord, i tillegg til frø fra ting jeg hadde i kjøleskapet..! Agurk, chilli, paprika og tomat.. Agurkene har vokst masse.., og tomatene har begynt å spire disse siste 5- 6 dagene:))




Sist helg var jeg syyyyyk, og da tirsdagen kom, og jeg gikk forbi den gule cathrineholmbollene i et butikkvindu.., vel, da bestemte jeg meg for at jeg trengte en "oppmuntring"..:) Og man blir jo ikke annet en glad av å se på denne!

fredag 24. mars 2017

Tatoveringer..


Når man er nesten fire år, er tatoveringer ufattelig morsomt!
Olivia skulle helst hatt dem over hele kroppen, hele tiden om hun hadde fått velge selv..
Så når jeg for en stund siden bestilte noen klær hos et, for meg, nytt barneklesmerke.. ja, så havnet det et ark med kule tatoveringer i handlekurven også.. Og Olivia ble kjempeglad da jeg fant dem frem i dag:)


( Tro det eller ei, denne jenta var hos frisøren i går! Men hun har selv bestemt at hun vil spare til lang pannelugg.. jaja, vi får se hvordan det går..:))


Merket jeg handlet hos er Kid + kind 




torsdag 23. mars 2017

Løksuppe, foccacia og sitronkake


Dagens middag besto blant annet av foccacia jeg begynte å lage i går kveld..
Oppskriften finner du her.



Løksuppe har jeg aldri prøvd å lage før.. både enkelt, godt, og ikke minst billig!
Hadde alt annet enn løk fra før, og den kosta 10,-

Skjærte 1 kg løk i tynne skiver, hadde løken, 2 ss smør, 1 ts tørket timian og 4 ss sukker i en gryte.
Rørte rundt mens det surret på middels høy varme til løken var helt myk, og begynte å få farge.
( Da er det greit med en tv serie å se på så lenge...;))
Kokte opp en liter vann, og hadde i to hønsebuljong terninger.
Når buljongen hadde løst seg opp hadde jeg det over løken, og lot alt koke i en liten halvtime.

Satt ovnen på 200 grader, hadde suppen over i ildfaste suppeskåler. La en brødskive ( uten skorper) over suppen i hver skål, og deretter rev jeg litt ost som jeg strødde jevnt over..
Inn i ovnen i ca 10- 15 minutter.



Dessert fikk jeg laget i dag også, sitronkake!

200 gram mykt smør piskes hvitt sammen med 200 gram sukker. Deretter has 3 egg i, ett og ett piskes godt inn. Så rørte jeg frøene fra en vaniljestang, 1 ss valmuefrø, 2 ts bakepulver, ca 1 dl potetmel, ca 3 dl hvetemel, revet skall av to ( økologiske) sitroner, saften fra 1 sitron og 1 1/2 dl matfløte vekselsvis inn i deigen. ( Bruker er slikkepott til dette)
Stekes på 175 grader i ca 45 min. Kaken blir fort brun på toppen, og når dette begynner å skje, legg litt bakepapir over kaken mens den steker ferdig. 

Når kaken er avkjølt lagde jeg glasur av saften fra 1/2 sitron, litt matfløte og masse melis. Strødde over litt valmuefrø som pynt.. God, og frisk kake:) Perfekt sammen med en kopp kaffe:))


onsdag 22. mars 2017

Sommerruller med to gode sauser


Her kommer oppskriften på sommerrullene jeg lagde for et par uker siden.
Det er en del jobb, men absolutt verdt det!


Jeg lagde to varianter, men begge med reker, ferske spirer, masse fersk koriander, mynteblader og glassnudler
( Glassnudlene puttes opp i vannet når det koker, la det koke bittelitt mindre enn det står på pakken, og skyll dem i kaldt vann i det du tar dem opp!)

Variant :
Alt som nevnt over, pluss:
Mango, avakado, vårløk og chilli
( min favoritt)

Variant 2:
Alt som nevnt over, pluss:
Gulrøtter i tynne staver og vårløk.

Hvordan de lages..
Ha en stor bolle kaldt vann som du dypper vårrullpapiret godt i før du har det nå ganske myke "papiret" over på et fuktig kjøkkenhåndkle ( prøvde litt forskjellig, og syntes det funka best!)
Ha fyllet over, og rull sammen.. etter "en rull" så bretter du kantene inn før du ruller ferdig..
Legg de ferdige rullene på et fat, og ha et fuktig kjøkkenhåndkle over mens du lager.., og skal du vente litt med å servere ha fortsatt det fuktige håndkleet over i tillegg til en plastpose, og ha dem i kjøleskapet!





Hannah var også med å lagde, og Olivia.. ja, hun er alltid med;)



Sauser til å dippe rullene i, er jo også veldig viktig!
Jeg lagde to stykk..

Lime- og ingefærsaus
Presset saus av 2 lime, 7 ss fiskesaus, 3 ss sukker, 1/2 revet kinesisk hvitløk, ca 2 cm revet ingefær og  1 finhakket rød chilli. Dette blandes enkelt og greit sammen, og ferdig! Dette var etter min smak den beste sausen, god og sterk:)


Peanøttsaus
2 dl hoisinsaus, 1,5 dl grovhakkede saltede peanøtter, 2 ss fiskesaus, saften av 1 lime og et par ss med vann blandes sammen. Spar litt av peanøttene, å strø dem over tilslutt. 


Har egentlig hatt lyst til å lage disse i åresvis, og da en kollega nevnte disse for et par uker siden tok det ikke mange dagene før jeg fikk "ånden over meg".. Det var veldig godt, og tror dette skal lages mer til sommeren, perfekt mat i sommervarmen;))
( Men godt en kald kveld i mars også;))

søndag 19. mars 2017


Helgen har vært preget av ett visst, motbydelig Norovirus.. Men nå er både helgen over, og viruset forvist.. Gleder oss til en ny uke!
( Og nei, det er ikke Olivia som har vært syk heldigvis..:))





torsdag 16. mars 2017

vegetarwraps


I dag skulle jeg bare lage middag til meg selv..
På facebook liker jeg utallige "matsider" så er jeg innom der blir jeg overstrømmet med oppskrifter og for et par dager siden så jeg en wraps fyllt med hummus, gulrøtter og ruccola..
Så da ble det en slik variant til middag i dag, og det var overraskende godt!
( Har også spist en til kvelds, og har en wraps liggende i kjøleskapet til lunsjen i morgen også:)



Min variant var slik:
Hummus, revet gulrot, paprika, rødløk, ruccola, blomkålspirer og "spireknask" inne i en tortillawraps.. Enkelt og godt, og veldig sunt;))


søndag 5. mars 2017

Helgeglimt


Små chilli i nytt bruktfunn..
Deilige sommerruller har vi også laget i helgen, og det var såpass godt at oppskrigt kommer her i løpet av uken!




Alltid godt med ferske rundstykker til frokost, og Olivia syntes alltid det er gøy å bake!





Spillet Olivia leker med her er Hannahs gamle, dette har vi lekt med utallige ganger.. og flere kommer det nok til å bli i årene fremover..:))


Egg i enda ett nytt bruktfunn..


Dagens middag ble sitronkylling med wokede grønnsaker og ris. Det var ganske godt, rett og slett bare helt greit, så spørs om jeg lager det igjen med det første.. Men alltid gøy å prøve nye ting:)

I morgen starter en ny uke, og jeg gleder meg blant annet til å planlegge et matkurs jeg skal holde:))

lørdag 4. mars 2017

Min lille hjelper..


Olivia ELSKER å være med å lage mat, spesielt kaker og gjærbakst..
Dette er bilder fra fastelavensbollene sist søndag.
I ettermiddag får vi middagsgjester og vi skal lage sommerruller og sjokoladekake, regner med å få masse hjelp til den jobben også:)





fredag 3. mars 2017

Boller og bokhylle.


Endelig fredag...!
Dette er bilder fra sist helg, da vi hadde fastelavensfest her, og vi satt en gammel, liten kommode inn på Olivias rom som passet perfekt som en liten bokhylle:)