onsdag 22. mars 2017

Sommerruller med to gode sauser


Her kommer oppskriften på sommerrullene jeg lagde for et par uker siden.
Det er en del jobb, men absolutt verdt det!


Jeg lagde to varianter, men begge med reker, ferske spirer, masse fersk koriander, mynteblader og glassnudler
( Glassnudlene puttes opp i vannet når det koker, la det koke bittelitt mindre enn det står på pakken, og skyll dem i kaldt vann i det du tar dem opp!)

Variant :
Alt som nevnt over, pluss:
Mango, avakado, vårløk og chilli
( min favoritt)

Variant 2:
Alt som nevnt over, pluss:
Gulrøtter i tynne staver og vårløk.

Hvordan de lages..
Ha en stor bolle kaldt vann som du dypper vårrullpapiret godt i før du har det nå ganske myke "papiret" over på et fuktig kjøkkenhåndkle ( prøvde litt forskjellig, og syntes det funka best!)
Ha fyllet over, og rull sammen.. etter "en rull" så bretter du kantene inn før du ruller ferdig..
Legg de ferdige rullene på et fat, og ha et fuktig kjøkkenhåndkle over mens du lager.., og skal du vente litt med å servere ha fortsatt det fuktige håndkleet over i tillegg til en plastpose, og ha dem i kjøleskapet!





Hannah var også med å lagde, og Olivia.. ja, hun er alltid med;)



Sauser til å dippe rullene i, er jo også veldig viktig!
Jeg lagde to stykk..

Lime- og ingefærsaus
Presset saus av 2 lime, 7 ss fiskesaus, 3 ss sukker, 1/2 revet kinesisk hvitløk, ca 2 cm revet ingefær og  1 finhakket rød chilli. Dette blandes enkelt og greit sammen, og ferdig! Dette var etter min smak den beste sausen, god og sterk:)


Peanøttsaus
2 dl hoisinsaus, 1,5 dl grovhakkede saltede peanøtter, 2 ss fiskesaus, saften av 1 lime og et par ss med vann blandes sammen. Spar litt av peanøttene, å strø dem over tilslutt. 


Har egentlig hatt lyst til å lage disse i åresvis, og da en kollega nevnte disse for et par uker siden tok det ikke mange dagene før jeg fikk "ånden over meg".. Det var veldig godt, og tror dette skal lages mer til sommeren, perfekt mat i sommervarmen;))
( Men godt en kald kveld i mars også;))

1 kommentar:

Kommunikasjon - Sukhi.co.no sa...

Så deilig! Dette må jeg jammen prøve. Og som jeg gleder meg til sommer da, og slike lette middager i sola. Nam!