mandag 14. november 2016

linsenachos


Til og begynne med var det litt vanskelig, men ettersom månedene og årene har gått har det blitt veldig lett..  
Det er nok et par år siden jeg bestemte meg for å gradvis spise mindre og mindre kjøtt. Det har helt klart vært en lang prosess, men nå kan jeg med hånden på hjerte si at jeg absolutt FORETREKKER en god grønnsaksmiddag ( masse smak, man vet det er bra for kroppen og verden.., ikke minst blir jeg også god og mett på en "lett" måte) over en (tung) kjøttmiddag "any day". Iallefall rødt kjøtt, kylling og fisk kan også være veldig godt.. Så noen total vegetarianer, eller veganer, blir jeg nok ikke med det første ( selv om jeg egentlig har lyst på den type viljestyrke.., haha) Det at jeg kan gå veldig mange dager mellom hver gang jeg spiser kjøtt er jeg mer enn fornøyd med! 

Familien er ikke helt enig i å spise mindre kjøtt heller.., som f.eks i dag så spiste jeg den deilige maten på bilde over til middag, mens de andre ville ha pølse og spagetti! Noe som for meg faktisk ikke er i nærheten av fristende..

Dagens middag kommer fra en oppskrift på vegetarbloggen.
Men vil gjerne ha den her også, tror ikke jeg lagde den heeeelt etter oppskriften heller..

Ha nachochips i et fat, så de er klare for "topping".
Først: Skjær cirka en halv fersk ananas i små biter og legg over nachochipsen.
Deretter skylles og siles en boks grønne linser, for så å havne i stekepanna sammen med en god dæsj spisskummen, paprikapulver, pepper og hvitløkspulver. Stekes sammen litt olje på middelshøy varme i fem til ti minutter. 
Mens det stekes ( og du vender litt på linsene innimellom) lages en deilig tomatsalsa:
7- 8 cherrytomater skjæres i fire, hakk opp en sjalottløk eller to, og ca en kinesisk hvitløk, cirka 10 ringer med jalapenos fra glass, en god neve koriander og bland alt sammen. Skvis over saften fra en lime. ( neste gang vil jeg ha over revet limeskall også..) 
Ha linsene over nachochipsene, og ha salsaen i en skål ved siden av.

Så er det bare kose seg.., mettende og med MASSE smak:)Ingen kommentarer: