tirsdag 19. juli 2016

Varberg, del 1


Mandag morgen satt vi oss i bilen, kjørte til Sandefjord for å ta båten til Sverige.
Etter cirka tre timers biltur sørover var vi fremme i Varberg..
Årsaken til at vi reiste til nettopp Varberg, vel jeg har hatt veldig lyst til å ha ferie i Sverige.
Tidligere år har vi stort sett vært i Danmark, mye på grunn av strendene og vinden.. Mannen min kiter, og da jeg googlet Sverige og kitespot.., ja, da kom Varberg opp! 
I motsetning til nesten alt annet man googler om ferie i Sverige.., skjønner ikke helt hvorfor.., denne byen kan da ikke ligge tilbake for de andre sommerbyene langs vestkysten..?
Jeg hadde egentlig lyst til sove i telt.., men det var det bare Olivia og jeg som ville. De to andre så på det som nærmest uaktuellt;) Da ble det å følge med på diverse hotellsider, og en dag ikke så lenge før avreise fant vi en god pris på et kjempeflott hotell.. ( mer om hotellet siden..)

Første ettermiddagen innlosjerte vi oss kjapt på hotellet, før vi satt oss i bilen igjen, og kjørte de syv minuttene det tok til sentrum. Spiste gode burgere, og gikk tur. Blant annet ned til stranden hvor de har det fineste badehus ( bildet over) og en strand med fine lekeapparater..
Tirsdagen var bursdagen min, og etter vi hadde hengt ut på det fine hotellet noen timer mens mannen min kitet ( på en strand 5 min unna) ville jeg gjerne dra til et sted jeg har sett på instagram.. 20 minutters biltur innover i landet så kom vi til strømmafarmlogde 
Det var like fint som jeg hadde forestilt meg... kjempekoselig kafe og den fineste lille interiørbutikk..
Et perfekt sted å spise bursdagslunsj og ikke minst bursdagskake.., og kjøpe et par små bursdagsgaver til seg selv..


Etter "skogsturen" dro vi til campingplassen 3 minutter unna hotellet vårt. (Rett ved stranda der det stort sett er fullt av kitere, windsurfere og noen få surfere:)) Der er det badebasseng hvor man kan bade for 40 kroner. For de voksne var det for kaldt til å bade, men Hannah og Olivia.. de storkoste seg der en halvtimes tid før det bar tilbake til hotellet for å spise middag.


Etter en deilig middag på hotellet hadde vi fortsatt ikke lyst til å legge oss. ( Olivia hadde sovet en formiddagslur, noe hun har sluttet med for et halvt år siden, så hun var ikke det spor trøtt selv om det var godt over normal leggetid..)
Så vi gikk en tur i "skogen" rett ved hotellet. Etter et par hundre meter kom vi plutselig over en flokk med sauer.. veldig "tamme", nysgjerrige og søte sauer:)) Gjett om det var gøy da, både for liten og stor, hihi


Trøtte og fornøyde gikk vi ned til hotellet igjen, som ses på bildet over..
Et superfint hotell som jeg kanskje skriver mer om i "del 2" av "reisebrevet" mitt;))1 kommentar:

Huldra sa...

For et deilig sted dere har funnet. Skjønner godt at dere koser dere masse der alle sammen :)