fredag 24. juni 2016

litt mat fra uken som gikk.., et par oppskrifter


Den siste uka har jeg laget masse god mat, og kaker..
Blant annet sitron"barer".., som på bildet over.

Oppskrift:

Bunn:
100g smør
1,5 dl sukker
1 dl mel

Bland ingrediensene sammen i en kjøkkenmaskin, men bare til den er smuldret opp. Den skal ikke være en jevn deig! Hell deigen over i en form, ca 20*30, kledd med bakepapir. Trykk alle "smulene" sammen utoverformen, så den dekker bunnen, og bittelitt oppover sidene. Stek på 180g i ca 15- 18 minutter, men følg med.. den skal stekes til den blir gylden/ får en fin stekeskorpe.

Fyll:
3 medium egg
2 dl sukker
Piskes sammen, men ikke for mye. Bare til sukkeret er løst opp.
Saften av to sitroner
ca 1 ts med revet sitronskall
2-3 ss mel
Disse tingene helles oppi eggeblandingen litt etter litt mens man pisker godt.

Ta bunnen ut av ovnen når den er ferdig stekt, hell over fyllet. Sett inn i ovnen igjen, og stek i ca 20 minutter til. Ta ut av ovnen og la den avkjøle helt i formen. Når den er kald løft kaken ut av formen, skjær opp i passende biter, og sikt melis over.
Enchiladas med pulled chicken/ langstekt kylling. Og selvlaget saus.., og cheddar.. Veldig godt:))

Oppskrift:
Saus:
Ha 1 ts kanel, 1 ts paprikapulver, 1 ss spisskummen, 1ts hvitløkspulver i en tørr stekepanne. Ha på ganske høy varme mens du rører i krydderene. Etter ca ett minutt ha over et par ss olje, og en finhakket løk. Surr løken gylden. Deretter har du over en boks hakkede tomater, ca 2 dl grønnsaksbuljong og et par ss mel. Rør godt rundt, og la småkoke ti minutters tid. Ha over i en blender og kjør til en glatt saus. Smak til med litt salt og pepper.

Kyllingen:
Skjær tre kyllingfileer i biter, ha over tre finhakkede fedd hvitløk, 1 dl kyllingbuljong, 1/2 boks hakkede tomater og litt salt og pepper. Sett i ovnen ca 2-3 timer på 160grader...

Ha kyllingen, en neve revet ost ( jeg blander en cheddar og norvegia..) og passende mengder saus over i fullkornswraps. Rull sammen til alle wrapsene er fyllte, hell litt saus over og resten av osten. Stek på 200g i ca 10-15 min.

Foccacia, aioli, pesto, grønnsaker og kylling stekt med urter fra hagen ( og masse hvitløk) er også godt:))Jeg har også laget en "tres leches" kake.. Og den ble helt grei.., som en saftig bløtkake.., men skulle vært noe bær eller lignende. Kaken er en veldig "fluffy" sukkerbrødbunn som dynkes med mengder av melk. Tre forskjellige melketyper.., derav navnet tres leches. Kaken er fra latin amerika, og grunnen til at jeg ville prøve er ( en av) favoritttvseriene mine.. "jane the virgin".. Har du ikke sett den.., da bør du begynne å se med en gang. MEN det er en jenteserie..;)
Uansett.., kaken var helt grei, og det er gøy å ha prøvd, men kommer neppe til å lage den igjen..Ingen kommentarer: