torsdag 12. mars 2015

Grønne fingre..


Jeg har begynt på et stort prosjekt i hagen vår. 
Hagen i huset vi flyttet til i fjor sommer, hagen som det ikke har blitt gjort stort i på mange, mange år. Dvs, noen fine ting er det her, men jeg har MYE å gjøre før jeg blir fornøyd. Men vi har planene klare, så det er bare å "ta tiden til hjelp";) 
Tilbake til mitt store prosjekt.., i en del av hagen var det et overgrodd "felt".. Ja, vet ikke helt hva det har blitt brukt til, kanskje det faktisk har vært et grønnsaksbedd en gang i tiden..? Nå skal det iallefall bli grønnsaksbedd, enten igjen.., eller for første gang;) De siste dagene har jeg vært masse ute. Luket og gravd og kastet bøtte på bøtte med avfall. Saget ned busker og små trær, og ikke minst dratt opp en masse røtter., noen mer gjenstridige enn andre...
( Også så utrolig deilig det er å tilbringe masse tid ute igjen etter vinteren..)
Det er jord minst en halvmeter ned, så om jeg nå luker veldig godt, spar opp og vender på jorden, og i tillegg vender i en sekk eller to med ny "gjødseljord".. Legger over en duk, og klipper hull i duken etterhvert som jeg kan plante ut.. Det må vel gå bra? Har plantet mye i potter og bedd de siste årene med varierende hell.., og noe grønnsaksbedd har jeg ikke vært i nærheten av å prøve meg på.. 
Men regner med at om man vil noe nok, så får man det også til;))
Minidrivhusene mine spirer og gror allerede.., så krysser fingrene for at vi utover sommeren kan spise  en del selvlaget mat. Ikke bare er jeg sikker på at maten man dyrker selv smaker spesielt godt, men det er jo så deilig å være ute å grave i jorden, og å se det vokse og gro også;)


Grunnen til de første to bildene her, er at denne planten bekreftet for meg at jeg skal klare å få til en grønnsakshage.. I går oppdaget jeg tre søte, små blomster på den. Jeg vet ikke om det stemmer, men innbiller meg at det er et tegn på at fingrene mine blir grønnere og grønnere..;))
( For etter å ha drept alt av grønne planter fra jeg flyttet hjemmefra for x antall år siden.., frem til å nå huske å vanne et voksende antall planter her hjemme... Alle plantene mine trives og minst har de gjort det i snart et par år nå;))


Ja, og et bilde av den fremtidige grønnsakshagen, slik den så ut søndag ettermiddag. 
Jeg skal også skrape og male gjerde. Og ikke minst sette opp gjerder på de andre to sidene også.., det er stadig rådyr innom i hagen, og ikke minst har vi en hund som veldig lett kunne funnet på å grave "litt"..

..fortsettelse følger..


Ingen kommentarer: