onsdag 14. mai 2014

sunt, og (stort sett) godt..


Koser meg masse med å lage sunn og god mat om dagen. Som gode kikertkaker med masse quinoa, og masse deilig grønt.
( bytter ut en del av kikertene med quinoa pga amming.., Olivia har aldri reagert på noe jeg har spist, men prøver å ikke overdrive likevel..)
( Hvis noen vil ha oppskrift si ifra!)


En suksess er denne "isen". Spesielt Hannah elsket den, og da er jeg fornøyd! Ikke så lett å få i en litt kresen ti åring riktig mat/ næring bestandig.. Oppskriften finner du hos Veganmisjonen, en blogg med masse godt. Har laget en del derfra, og mer skal det bli:)) Har laget flere poser med bananer og diverse bær som ligger klare i frysa. Kjekt med en sunn dessert som bare tar noen minutter å lage!Vi har også kjøpt juciemaskin, og jeg koser meg med å lage masse god jucie. Ja, og noe mindre god jucie..., men hjelpes så proppfulle av næring de er..., ja, så må man la være å tenke på smak bestandig...:))Deilig musli til frokosten har jeg også laget. Den er faktisk så god at jeg går å småspiser av den hele tiden...
Ja, den er så god at jeg må dele oppskriften..:)

2 dl havregryn
2 dl mandler
1 dl valnøtter
0,5 dl solsikkekjerner
2 ss linfrø ( jeg bruker kun de som er knuste..)
3 ss kokosmasse
1 ts ( himalaya) salt ( fra helsekosten)
1 ss steviosa ( også fra helsekosten)
1 ts kanel
1 ts kardemomme
3ss kokosfett ( smeltes i vannbad)
ca 1- 2 dl vann.

Hakk mandler og valnøtter til ønsket størrelse ( jeg kjører dem litt i blenderen) og bland alt det tørre. Ha i det smeltede kokosfettet og vann. Bland godt, og legg utover et stekebrett, på bakepapir. Sett i ovnen ca 30- 40 minutter på 150 grader. Rør innimellom. Steketiden kommer helt an på ovnen din..., så sjekk ofte!( Happy baby, med rester av grønnkål/ gulrot/ appelsinjucie i ansiktet..:))

Olivia er også en stor grunn til å spise sunt, ikke bare bare å holde følge med en snart ett- åring..:))

Hun elsker musikk, og danser masse. Favoritten vår om dagen er Magic/ Coldplay. Dvs Olivias favoritt er de 20 sekundene først i musikkvideoen.. med 20 talls musikk.., hun DIGGER det:))

Denne er seriøst god......, nesten like god som sjokolade!


1 kommentar:

Pepperkakefjellet sa...

Ein anna is som er rask og knallgod (men kanskje ikkje like sunn) er å mose frosne jordbær meg litt fløyte. Nydleg jordbærfløyteis - snop! :)