onsdag 28. mai 2014

Sitronsjokoladekake


Søndag fikk jeg plutselig veldig lyst på kake..., eller egentlig is..
Den beste isen jeg vet er italiensk.., en kule mørk sjokolade, og en kule sitronsorbet..Perfekt kombinasjon. Så da var det bare å se hva jeg hadde i skap og skuffer, og prøve å lage noe lignende:)
Jeg lager ofte kaker uten oppskrift, men det er ikke alltid like vellykket. Denne gangen ble det mer enn vellykket syntes jeg, den ble rett og slett FANTASTISK god!


Skill eggeplommer og hviter av fire egg, og stivpisk eggehvitene. Sett dem unna til senere.

150g mykt smør
150g sukker
Kjøres i maskinen til det er luftig
Tilsett 4 eggeplommer, bland inn en og en.
Deretter siktes over 1 ts vaniljesukker, 1 ts bakepulver og 100 g mel vekselsvis med 1 dl kremfløte.

Så deler du røra i to boller.
Nr 1:
Smelt 1 1/2 mørk kokesjokolade over vannbad. Ha mesteparten av sjokoladen i røra sammen med 1 espresso"shot", eller litt kaffe, eller du kan la være å ha i kaffe:)

Nr 2
finrevet skall av 1 stor sitron og ca 3 ss sitronsaft blandes inn i røra.

Deretter deler du de piskede eggehvitene i to, og vender dem forsiktig inn i de to rørene.
( Her er det veldig viktig å ikke røre inn eggehvitene, men vende dem foooorsiktig og sakte inn i røra med en slikkepott.., så ikke lufta blir borte...)

Legg bakepapir i, eller smør, en brødform. Ha i en av rørene først, deretter den andre. Her kan du ta en gaffel og lage litt mønster, jeg valgte å la være:)

Stek på 190grader i ca 40 minutter.
(Ovner er jo veldig forkjellige.., bruk en strikkepinne for å sjekke om kaken er ferdig stekt. Altså at du stikker strikkepinnen inn i kaka, hvis det ikke fester seg deig på kaka er den ferdig. Denne kaka kunne sikkert stått i ovnen ti minutter til, men det at den bare akkurat er ferdig gjør den litt brownieaktig også...:))

Når kaka er avkjølt litt har du over resten av den smeltede kokesjokoladen. I tillegg en sitronglasur av melis og sitronsaft. Bruk en gaffel til å "strø" sjokoladen og og glasuren over kaka:)
Så er det bare å NYTE!!


Det siste bilde viser kaken etter 1 døgn i kjøleskap..., lufitig og klissete og perfekt kombinasjon av syrlig sitron og mørk sjokolade! Kan ikke annet enn å anbefale denne på det sterkeste:))

2 kommentarer:

Susann Englemamma sa...

Mmmm.. den både ser og høres nydelig ut :)

Elin sa...

Hei Tove!

Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

Ha en fin dag!

Vennlig hilsen,
Elin
Alleoppskrifter.no