søndag 11. mai 2014

Kaketesting..


Vi har snart en ett- åring i huset, og Hannah og jeg har begynt å planlegge bursdagsfest. Kakene på den store dagen skal inneholde masse farger.., så vi har handlet inn flere "kakefarger". Og de måtte jo testes ut.., så vi vet hvordan de virker...;) Iom at det var 8 mai og 3 for 2 for bær på butikken ble det bløtkake:)


Lagde sukkerbrød selv for første gang, har alltid kjøpt ferdig tidligere... skal jeg aldri gjøre igjen! Så enkelt, og så godt å lage selv!
5 egg
150g sukker
Piskes til stiv eggedosis.
150g mel
1 ts bakepulver
siktes oppi eggedosisen mens du vender dette sakte inn med en slikkepott. 
Deretter delte vi røra i fem boller, og lagde fem rører med forskjellig farge. Som vi deretter la over i en smurt form ( brukte en spisepinne til å lage litt mønster), og satt i ovnen ( 160g) i ca 25 minutter. Oppskriften jeg bruker sier 40 minutter..., så viktig å følge med! 
Så er det bare å fylle kaken med det man liker best...:)
Jeg pleier å dynke bunnen i appelsinjucie ( friskt og godt:)), så et lag med vaniljekrem, litt bringebærsyltetøy og så litt krem. Og best av alt, masse friske bær på toppen. Sjokolade er jo alltid godt..., og passer fint å rive/ raspe over tilslutt:)
Bløtkake er rett og slett utrolig godt!!


Dette er jo også en perfekt 17 mai kake! 
Kanskje ikke nødvendig med den fargede bunnen..., men skal man servere til barn, så blir det mer morsomt iallefall:) 

1 kommentar:

Nataliya sa...

Den så kjempe god ut!! Jeg har selv brukt konditorfarger til å lage regnbuekake, ungene var strålende fornøyd :) Du kan se den her
http://nlimme.blogspot.no/2012/12/annerledes-kake.html