fredag 9. mai 2014

favorittmiddag og House of Rym


Her kommer oppskrifter på min ( for tiden..., det beste er falafler og hummus.., men når jeg fortsatt ammer masse lar jeg være å spise slik "luft"mat:)) favorittmiddag. Ikke bare min forresten.., Olivia elsker også dette, og blir som det ses stor og sterk av det:)) Bulgur med gulrøtter
Skrell og skjær opp 2-3 gulrøtter i tynne skiver. Kok disse i 4 dl vann i ca 10 minutter. 
Mens det koker..

Skjær opp 3 sjalottløk, disse freses i gryta med litt matolje. Ha deretter oppi 1,5 dl bulgur. Rør godt rundt sammen med løken. Deretter heller du over gulrøttene, og vannet de er kokt i ( så får du med deg mest mulig av det sunne i gulrøttene:)) sammen med en grønnsaksbuljongterning ( som jeg pleier å smuldre litt opp først), og tre ss tomatpure. Rør rundt mens det koker opp, deretter skrur du ned varmen, setter på lokk og lar det småkoke i ca 15- 20 minutter. Rør rundt innimellom. Smak om det er ferdig!
Denne gangen brukte jeg fullkornsbulgur, noe som tok litt lenger tid å koke, men absolutt like godt så kommer ikke til å kjøpe noe annet fremover:)


Denne gangen lagde jeg dette med kyllingfileer, som jeg skjærte opp i småbiter og stekte før jeg hadde over choriziopølser i skiver og masse hvitløk i store skiver som fikk stå å surre på svak varme mens jg skjærte opp grønnsaker. Har pleid å bare bruke kylling, men pølsene...ja, de gjorde dette ekstra godt, bare se på fargen!
Av grønnsaker bruker jeg: paprika, tomater, sukkererter, agurker, rødløk og kokt blomkål. Bruk det man har.., pleier også å ha babyspinat, brokkoli, chilli.., kjenner jeg blir sulten av å skrive dette her..:))

Ellers har jeg også hjemmelaget tatziki og "snackpack" oliven ved siden av. 
Ikke bare er dette godt og sunt, jeg får brukt masse av de fine bollene mine også;))

( Tallerknen med blå blader, og skålen med det søte ansiktet er fra House of Rym)

PS: Denne helgen, tom kl 24 søndag får du fri frakt på din ordre hos Hoslise, om du bestiller House of Rym produkter for over 400,- Skriv "Pynttilbud" i merknadsfeltet, så blir frakten trukket fra manuellt etter du har gjennomført bestillingen:)

Ingen kommentarer: