mandag 7. april 2014

Pulled pork, bruktkupp, briotog og trøtt katt. Og en solnedgang..


For noen uker siden lagde jeg dette for første gang, i dag ble det tredje gang.
Det som er annerledes i dag, er at jeg har laget kjøttet selv, de to forrige gangene kjøpte jeg det ferdig på rema 1000. Det var godt det også, absolutt!, men likevel... dette var MYE bedre:)
Så her kommer oppskriften på PULLED PORK
( finner ikke en god norsk oversettelse sånn i farta..)

Et stykk svinenakke, jeg kjøpte rett og slett en svinestek... på en drøy kilo.

Marinade:
Surr 1 finhakket løk, og 1 finhakket kinesisk/ hel hvitløk i litt olje, i en gryte til det er mykt.
Ha i følgende krydder:
1 ss spisskummen
1 ss sennepspulver
1 ts chillipulver
1 ts paprikapulver
salt og pepper etter smak..
Rør dette inn i løken.
Ha i ca 1 kopp ketchup 
1/2 kopp vann
2 ss hvitvinseddik
3 ss worcester saus 

Kok opp, og la det koke i ca 20 minutter.
Ha over kjøttet som du har lagt i en ildfast form, gjerne en med lokk..

Så er det bare å steke..., og steke og steke..
Jo lenger, jo bedre.
Denne sto på 70grader i hele natt, og i formiddag. Satt opp til 150 grader som den da sto på i to- tre timer før vi spiste. Da skal kjøttet bare "smuldre" fra hverandre..:)

Ang tilbehør, se forrige innlegg her

( Jeg hadde også oppi en masse skivede gulrøtter de siste timene, først og fremst for å gjøre det mer babyvennlig, men det er ikke bare babyer som liker "langkokte/ marinerte gulrøtter;))



Slenger med et bilde av Olivia også, som er 10 måneder i dag!
Og på seg har hun en flott dress fra Tiljamid jeg kjøpte på helgens bruktmarked.
( For ca 1/3 av nypris, og fortsatt med prislappen på! Den er utrolig kul, og fin og MYK, rett og slett ett kupp:))
Ja, også har hun arvet Brio togsettet fra fetteren min, foreløpig spises det på, men vi skal nok få mye morro med det etterhvert:)



2 kommentarer:

Gunhild sa...

Hei Tove! Så fin Olivia i ny dress! Den sto jeg faktisk og kikka på til Eirik, men hadde bestemt meg for å bare være på tittern! Så gøy at den havna hos ei søt lita venninne! :) Gunhild

Susann Englemamma sa...

Det der så bare fantastisk godt ut!!! Jeg MÅ prøve oppskrifta di i helga!