lørdag 18. februar 2012

Kaaaanskje, bare kanskje...

..en slik fantastisk skapning skal flytte hjem til oss..!

Vi er ikke helt sikre enda, men et besøk hos en gjeng fantastisk søte valper i dag har gjort det til at det er vanskelig å forestille seg at vi ikke skal få et nytt familiemedlem..:)Storebror i huset sliter litt med allergi, så vi må ha en allergivennlig hund, de vi har besøkt i dag er labradoodler, blanding mellom labrador og puddel som skal være veldig allergivennlig. Og kullet ( som vi ikke fikk treffe i dag, for de er for små) som vi kanskje skal ha en valp fra er blanding mellom en labradoodel og en italiensk vannhund, mest sannsynlig enda mer allergivennlige. Vi fikk treffe pappan, altså den italienske vannhunden, i dag da:)). Han har fått "gnidd ansiktet" inn i flere små valpekropper i dag, uten å reagere noe, men det må nok prøves flere ganger før vi kan være sikre på at det går bra..
En annen ting er at ingen av oss har hatt hund tidligere, men det vet jeg jo at mange av dere som er innom har... Noen tips og råd, eller for- og imot for å ha hund??

12 kommentarer:

Nennes sa...

Bare glede for oss med hund :)
Ut på tur, glad hund samme om du har en dårlig dag, syk eller er sliten!

Vår Bella (cairn terrier) på snart 7 år er verdens beste venn, ikke angret en dag på henne!

AbluMoo sa...

Åh! Hund er fantastisk!

Det er mye arbeid, særlig når hunden er liten og skal ut å tisse x antall ganger i løpet av et døgn. Dessuten tar det tid og krefter å lære hunden hverdagslydighet.

Det koster også mer en man kanskje tenker seg før man får hunden i hus. Mat og sele (anbefales fremfor halsbånd for å unngå nakkeskader) og lekesaker og kurv og alt mulig man finner ut at man bør ha. I tillegg til det valpen kanskje ødelegger mens den er ivrig og skal prøvetygge alt før den blir så stor at den forstår at det får den ikke lov til, og valpekurs, lydighetskurs, kanskje medlemsskap i en hundeklubb, forsikring osv. Forsikring er forresten veldig lurt, for det kan bli veldig, veldig dyrt uten.

Men det var mye fokus på penger og slit, en hund er jo aller mest kos og glede og turkamerat og kjærlighet med pels (eller uten dersom man har en nakenhund). :)

Jeg anbefaler hund på det varmeste!

Siddis back home sa...

Gratulere med nytt medlem av familien, ha en flott helg!

victoria (huset i byen) sa...

Koselig med hund, men også mye jobb... men de var fryktelig søte...
Et spørsmål, den fine tapeten på den lille doen, hvor er den fra?
klem victoria

Else sa...

Når man har en person med tendens til allergi i familien, så kan man forværre en allergi ved at tage et "allergen" en hund ind i huset. Og især en med labrador i sig, soom er kendt for at være allergifremkaldende. Det kan evt overvejes en couton de tolear.(Obema har en!) Den hund har ingen underpels og er derfor til dels allergivenlig, men kræver meget pelspleje.

PillePalle sa...

De var alle så søte! Sikkert ikke lett å bestemme seg hvilken det skal bli...kanskje...
Lykke til! Klem, PiPa

Fjordlykke sa...

Å så nydelig!! Du må defnitivt titte innom min blogg i dag;)

Jeg ville aldri latt mine barn vokse opp uten dyr. Men tid og penger er et must når man har hund.. Retrieverene er de beste hundene, men det er synd at pelsen ikke er bra for allergikerer. Vær obs på at man ikke kan vite hvordan en blandingshund blir. Det er ikke sikkert den blir allergivennlig i det hele tatt. Det er jo trist om man må omplassere hunden når ungene er blitt glad i den. Jeg ville valgt en renraset allergivennlig hund. Lykke til!
Klem:)

Pengebingen sa...

Hei! Leste dette og føler at jeg må komme med en kommentar. Selv om det ikke er den du ønsker å få...

Jeg har selv pelsdyrallergi, slik som sønnen din kanskje, altså bare "litt". Får ingen merkbare symptomer før etter lengre tids påvirkning. Men da jeg bodde i hus med en katt gjennom noen år hadde jeg STORE problemer med immunforsvaret. Utallige forkjølelser som stadig endte i lungebetennelse. Alle problemer forsvant da jeg flyttet fra katten (som ikke var min, men jeg var deltidsmamma). Legen var aldri i tvil om at katten var problemet,selv om jeg ikke hadde andre allergisymptomer. I ettertid er jeg helt enig. Jeg ville ikke skaffet hund/katt hvis barna mine var allergiske, uansett om de ikke reagerer der og da. Tenk om det etterhvert utvikles symptomer, eller helsa til gutten din blir betraktelig dårligere? Hva gjør du da? Tenk om du må velge mellom sønnen eller hunden? Det er helt grusomt når dere har blitt knyttet til hunden.Og iflg annonesene på finn.no skjer dette utrolig ofte. "Gis bort pga allergi". Stakars hund også da :(

Det finnes mange mindre dyr som antagelig tolereres bedre. Jeg vokste opp med marsvin, herlige små dyr, og har idag kaniner, enda herligere! Skulle gjort mye for å ikke ha allergien, for hunder og katter er herlige!!! Hadde garantert hatt hund hvis ikke den hadde ødelagt helsa mi :( Jeg har lest MYE om katter og hunder, og ikke funnet noe som garantert er allergifritt. Dessverre. Noen våger å påstå at visse raser er det, men like mange skriver at de reagerer også på de rasene. Min research tilsier at det ikke finnes et fasitsvar på det der. Mange skriver også at de ikke reagerte på dyret før etter noen uker/måneder.

Ber deg tenke deg om i det minste, og være klar over hva du muligens kan utsette sønnen din for av helseplager...Ta i det minste en test hos lege og en prat med fastlegen hvis ikke dere allerede har gjort det. Og et tips om at barn kan lære masse om å ta vare på dyr selv om de har mindre dyr enn hund :) Jeg ELSKER dyr, selv om jeg ikke vokste opp med hund eller katt ;)

Fauna design sa...

Jeg fikk min første hund for to år siden. Jeg sier første, for nå kan jeg ikke tenke meg livet uten hund, selv om jeg egentlig er kattemenneske! Selv om det egentlig var samboeren min som ville ha hund, så er han nå blitt veldig mammas hund!

Men herre så slitsomt det var når han var liten, vi hadde valp på vinteren, og DET kan jeg ikke anbefale. Det å hustrene en valp når det er så kaldt var ikke lett. Det er nesten som en baby som gråter når du går ut av rommet, på do kan man bare glemme å gå alene osv. Vi tok tre hundekurs, det kan jeg anbefale, om så bare for å sosialisere den.

Ellers så er det viktigste å vite at man har tid til en, vil si at iallefall en voksen i familien ikke burde jobbe fulltid. Det å gå fra en hund i mange timer er ikke bra, iallefall ikke når den er liten. Mange hunder får også problemer med adskillelse, og da er det ikke morro å måtte gå på jobb når man vet at hunden er helt ødelagt hjemme.

Vil også si at det er viktig å gi den chip i nakken og ha forsikring.

Nå ble det mye negativt her, men det blir som med barn. De tar opp utrolig my tid, bekymring og tankevirksomhet, men gir så utrolig mye tilbake. Har aldri angret et sekund på hunden min!

Men vanskelig å anbefale hund når det er alleri i familien da, selv om den er allergivennlig. Tenk om han likevel reagerer når valpen er større. Hunden blir jo en del av familien, så det å måtte gi den bort er jo bare helt forferdelig når alle har knyttet seg til den.

lisa sa...

Hei hå.
Må si meg enig med mange andre kommentarer her. Å ha hund er mye jobb og ansvar, men det gir også veldig mye.
Når gjelder allergien har vi opplevd hva det å ignorere det kan gjøre.
for 10år siden skaffet vi oss vår første hund. Min samboer hadde reagert på katt tidligere, men han reagerte jo ikke nå lenger...
Etter noen år med hund i hus, begynte han å reagere på katt igjen. De siste årene har han også reagert på hund. Dette kommer av at han har levd med en "allergifremmkallende" hund.
Det finnes mange raser som er allergivennlige. Jeg ville ikke satset på en hund som en blanding mellom allergivennlige og en"allergifremkallende" rase. Som noen nevnte tidliger kan du ikke være 100% sikker på hva du får når du får en blandingshund.

Lykke til med hvalpevalget :)

DisintegratingMe sa...

Lån bøker om hundehold og les ulike bøker. Gå på lydighetskurs! Man lærer masse nyttig som gjør deg i stand til å forstå hundens atferd og instinkter,samt forstå hva du kan gjøre for å få til den atferden du vil at hunden skal ha. Det fins ikke "allergifrie" hunder -man er allergisk mot flassen til hunden som regel, så sjekk dette nøye før dere bestemmer dere. Ingenting furstrerer meg mer enn gi-bor-annonser på finn av hunder på 6 måneder. Velg hund ut fra hva slags livsstil og familie dere er (aktivitetsnivå, mye ute i maturen, bor dere på gård)og hvor du bor/klima. Alle hunder trenger daglig mental og fysisk trening -selv en chihuahhua. Til gjengjeld får du en venn for livet som alltid er glad for å se deg, trim enten du vil eller ikke på daglig basis og en enorm mengde moro og glede etterhvert som dere blir kjent med hverandre.

Anonym sa...

Hei:) Det er kjempekos med hund! Har selv vokst opp med hund og det gir så mye. Jeg er nå student og kjenner jeg har et stort savn etter en hundevenn. Samboeren min og meg har snakket om det lenge, men kommer alltid fram til at vi verken har tid eller råd akkurat nå. For det er utrolig mye jobb!

Mine svigerforeldre som bor i samme by som oss har nettop skaffet seg valp, noe som er veldig koselig, for da får vi mye av kosen uten alt arbeidet og vi kan være "hundeeiere" når det passer oss. Men dette har hjulpet meg å se hvor mye jobb det er med en liten valp i hus. Spesielt på vinteren. Det letteste er nok å skaffe det nye familiemedlemmet i ferien på sommeren. Da har man både god tid og kan være mye ute.

Tror også det er viktig å sette seg godt inn i ulike hunderaser for å se hvem som passer seg og sin livsstil. Hunderaser er jo veldig forksjellige og ikke alle passer for alle.

Lykke til med valget og familieforøkelsen! Gleder meg til det blir min tur en gang i framtiden. :D

Er forresten fra fine Porsgrunn jeg og:)

Klem Lisa