onsdag 31. august 2011

nye puter

I går sydde jeg en ny pute, et litt mer omfattende syprosjekt enn jeg pleier å begi meg ut på. Stort sett bruker jeg en liten halvtime, denne gangen nesten en time..:)Puta er halvparten en house doctor pute, og halvparten striper av stoffer jeg fant i skapet. Det rosa er fra et "loppedynetrekk", det hvite med gule kløver er fra et koppehåndkle, det hvite og lilla er fra en brodert "loppeduk" og det lilla blomstrede fra stoff og stil. En kombinasjon jeg likte godt. Problemet er bare at jeg virkelig ikke er flink til å sy, dvs jeg kan egentlig ikke sy, men jeg lærer litt etter litt,hihi Lærte en del av å sy den sammen, litt mer komplisert enn de jeg pleier å sy med konvoluttåpning. Her hadde halvdelen som allerede var en pute allerede en fin glidelåsåpning.. På den ene siden har jeg prøvd å sy på en fin heklet kant ( fra den broderte duken) midt på puta... ikke helt vellykket, men mer enn bra nok for meg, hihi


Yesterday I made a new pillow. One part of it is from another pillow I cut in two. The other half is from fabrics I've collected "over the years". It was a big project in comparison to what I usually do, but in spite the fact that I really can't handle a sewingmachine...., I think it turned out ok:)
Mønstret fra den ene halvdelen av puta går igjen i hele 9! lampeskjermer i huset:)The pattern on part of the pillow is also on 9! lampshades in our house.

and, on another pillowMønsteret går også i igjen i en annen sofapute, på servietter og på et par av koppehåndkledene på kjøkkenet:) Da jeg hadde disse tingene i nettbutikken fantes det også som vatteppe.. angrer veldig på at jeg ikke kjøpte et selv også..
I ettermiddag har jeg faktisk også fått sydd meg enda en ny sofapute!

Den hvite med mønster i grønt, blått og turkist.

Den siste av tre fiiine duker jeg kjøpte i en bruktbutikk på capecod i 2008, som har "møtt saksa".., nå er de alle tre blitt brukt litt av for å sy puter.


This afternoon I made one more pillow. The white one, with a pattern in green, blue and turqouise. The fabric comes from one of three tablecloths I bought at an antique store on cape cod in 2008. With this one today, all three of them are now pillows. ( well, parts of them are now pillows)


Nytt lass med plasttepper er på plass i nettbutikken igjen, og en ny fargevariant.. Mørk brun og turkis... superfin, skulle virkelig ønske jeg hadde brukt for den et sted...:)

3 kommentarer:

E.R.R.Y sa...

Så fin kudde! Jag älskar det där mönstret från HouseDoctor, själv har jag dock bara servetterna...

Hearthandmade sa...

ooh my goodness! i love those fabrics ^_^

gult hus i svingen sa...

Nydelige puter du hat sydd:) Jeg øver på å sy puter med glidelås:)
Skal innom nettpynt nå:)
Jeg har Giveaway gående nå:)
Trine:)