tirsdag 27. april 2010

De tre siste mandagskveldene har jeg vært på sykurs.
Et sykurs der vi skal lære å sy barneklær. Første kvelden fant vi mønster, tegnet det opp og klipte ut. Jeg har en slags "mønsterfobi", så har bestandig sett på slike mønsterark med et grøss, og langt i fra sydd noe etter et mønster. Men det var enklere enn jeg trodde å finne ut av. Det eneste er at å gjøre "ting etter boka" tar så lang tid..
Resultatet etter tre kvelder med kurs er denne kjolen.
( ja det tar lang tid å følge "oppskriften", men kurset blir også holdt i en stoff/ garn butikk så blir mye kikking i hyllene, og så er det fire koslige damer der så det blir jo pratet litt også:))
Den er i størrelse 8 år og i største laget for 6 åringen min, mulig at jeg tar den med på neste ( og siste, så har en del annet jeg har lyst til å lære meg mens jeg har sjansen) kurskveld for å sy den inn litt. Ellers kommer den nok til å passe perfekt neste sommer.. Likte så godt dette hvite stoffet, med "bølger" i grønt og blått. Snorene som er bundet over skuldrene er heklet og foran er de festet med en blå kittyknapp. Hannah har gledet seg til å få kjolen, hun har fulgt prossessen og ikke minst er hun veldig fornøyd med kittyknappene i favorittfargen sin. Meeen, det var visst ikke så gøy å være modell i morges... Og enda godt vi snart kan rydde bort/ kaste strømpebuksene....:)Nå skal det om ikke så lenge sys flere klær til Hannah, og kanskje noe til meg selv også:)
Hadde bare døgnet hatt noen ekstra timer... Det er så mye jeg gjerne skulle sydd, strikket, heklet, malt, ryddet..

6 kommentarer:

Anonym sa...

Så fin , kjekt å sy egne ting!:-)
Henger meg på søknaden om å utvide døgnet med noen timer..!
ha en fin kveld,
klem Hege.

Bella sa...

Kjolen er jo super og modellen er veldig søt! Veldig morsomme grimaser, hi hi : )

Cilipus sa...

Superfin kjole, likte godt fasongen og stoffet.
Cecilie

mi-rachel sa...

så fin den var.
skulle ønske jeg kunne sy klær til barna mine.
spørs om de ville gått med dem da:)

Marthe sa...

Hei Tove!

Så flink du har vært! Og så gøy å gå på sykurs og lære seg sykunsten skikkelig. Det har jeg lyst til også. Gleder meg til å se mer av det du lager!

Ønsker deg en strålende dag!

Klemmer fra Marthe

Minmill sa...

Så morro at du har hevet deg med på sykurs. Jeg tror du vinner mye på å gjøre det etter boka, så kan du heller ta snarveier når du har fått taket på det. Synd kjolen ble for stor, men det er fint å ha noe å se fram til. I formiddag var jeg i byen og kjøpte en haug av sommertøy til barna mine. Tights, skjørt, kjoler og tunikaer. Jeg gleder meg også til å ta vekk både strømpebukser og de mørke fargene fra skapene deres.

Hannah har et ubetalelig fjes på disse bildene. Hun er så søt, tilogmed når hun ikke har det greit.

Lykke til med syingen. Klemmer fra Minmill