søndag 11. oktober 2009

kakeanbefaling:)


I dag har vi bakt verdens beste sjokoladekake!
Har bakt denne mange ganger, men sist jeg lagde den var i navnefesten til Hannah for over fem år siden. Kom over utklippet med oppskriften for et par dager siden og bestemte meg for å lage denne i dag. Hannah og jeg har laget hver vår kake. Hun syntes trøflene var veldig gode og hadde maaaange selvlagede trøfler på kaka si:)Det er ikke noe problem å få noen til å skrape bollene...:)
Paideig:
200g hvetemel
2 ts sukker
125 g smør, helst usaltet
1 eggeplomme
ca 3 ss kaldt vann

Sjokoladefyll:
200g smør, helst usaltet
100g sukker
6 egg
600! g sjokolade, smeltet og avkjølt
1 dl kremføte
2 ts vaniljesukker

Trøfler:
200g mørk sjokolade
1 3/4 dl kremfløte
1 ss smør
ca. 50 kakao


Paideig:
Kjør mel, sukker og smør i foodprocessor til en jevn masse. Ha i eggeplomme og så mye vann at det blir en deig. Ta deigen ut, kna den sammen og la den hvile i plastfolie i 30 min. Kjevle den ut og kle paiformen, ca 28cm i diameter. Sett ovnen på 200 grader. Legg aliminiumsfolie i paiskallet. Fyll folien med tørre erter elller bønner, og stek paiskallet i 10 minutter. Sett varmen ned til 180 grader, og stek i 10 minutter til. Så fjernes folien og ertene/ bønnene, og stek i enda 10- 15 minutter, til det er gyllent og sprøtt. Avkjøl.


Sjokoladefyll:
Rør smør og sukker lett og luftig. Visp i eggene, ett av gangen og visp kraftig. Visp i avkjølt sjokolade og kremføtevispet med vaniljesukker. Hell blandingen i paiskallet og la stå kaldt i minst 6 timer.


Trøfler:
Brekk sjokoladen i biter og ha i en bolle. Varm smør og fløte til kokepunktet og hell det over sjokoladen. Rør til det jevner seg, dekk med plastfolie og sett kaldt. Når sjokolademassen er nesten helt stiv. Det er viktig at den blir helt stiv for den smelter fort når man ruller den til kuler.. Rull kulene i kakao og legg på paien.

Det er en veldig mektig kake, men mitt lille sjokolademonster klarte å spise hele sin egen ( iallefall fyllet) pluss et lite stykke av den store kaka.
Og jeg... jeg har vært i kjøleskapet to ganger i kveld... må bare ha liiiitt til liksom:)

8 kommentarer:

en-to-tre-på det fjerde skal det skje sa...

Den kaka så helt livsfarlig ut. Og særlig trøflene..aiaiai. Denne må prøves.mmmmmm

Rosemary and Thyme sa...

Den så god ut.
Takk for at du deler oppskriften med oss.

mari sa...

nam! den ser herlig ut. perfekt på en søndag! nå vet jeg hva jeg skal om en uke.

christin sa...

den kaka den så helt sinnsyk ut.. det er ikke uten grunn at bloggen min heter "fine ting og sjokolade" for å si det sånn :) gleder meg til vi er ferdige med å pusse opp her, så jeg pusse støvet av bakerevnene. ha det godt!

Frøken Fryd sa...

Wow, det hørtes utrolig godt ut. Blir mitt neste kakeprosjekt. Er i kakehumør for tiden, i går ble det eplekake. namnam.

Lene sa...

den kaken så fantastisk ut... Tror jeg skal forsøke meg på en neste gang noe skal feires her i huset!

Ha en fin dag!

Lene.

Minmill sa...

Å milde himmel, den kaken så fantastisk god ut. Jeg er en ihuga sjokoladefantast og tennene mine løper i vann når jeg ser sånt som dette. Sjokoladetrøfler er godt. Tror jeg hadde passet bra sammen med deg og din datter...

Hilde Heimdal sa...

åååå nam nam det så nyydelig ut :))