tirsdag 27. januar 2009

jentekveld og et par påbegynte tepper

I kveld har Hannah og jeg vært alene hjemme ( dvs, Hannah har også vært ute å gått på ski med farfaren sin:)) og da har vi jentekveld.

Så denne jentekvelden brukte vi på å bake boller:)


Det er gøy å bake!

( og ja, Hannah trenger å få klipt seg, men hun vil så gjerne spare til langt hår... vanligvis har hun spenner for å få panneluggen "bort"))
Det å pensle bollene er derimot ikke så morsomt igjen, det krever stor presisjon, hihi


Så i kveld har vi spist nybakte boller med syltetøy til kveldsmat.. Kanskje ikke verdens sunneste kveldsmat, men er det jentekveld så er det jentekveld:)


Det har ikke vært særlig med håndarbeid i det siste.., iallefall ikke her på blogggen, men har da fått gjort litt den siste måneden. Og etter disse teppene er det full stopp for å lage flere tepper på en stund!


Teppet skal bli ganske stort tror jeg, kanskje så stort at det kan kalles sengeteppe?. Hvor stort det faktisk blir spørs på tålmodigheten min ( det har blitt mange vogntepper og barnesengetepper det siste halve året..)
Prøver å hekle litt, feste tråder og sy sammen noen lapper hver dag.. For med et teppe med så mange løse tråder, så må monteringsjobben "posjoneres ut".


Hjemme strikker jeg på enda et teppe. Det skal nok havne i sofaen etterhvert, men innen den tid skal det bli myyye lenger og ha blitt litt tovet. Kjenner jeg begynner å like oransje mer og mer for tiden..


Husk at i morgen er siste frist for å kommentere på innlegget om nettbutikken min ( se noen innlegg lenger ned på siden)

14 kommentarer:

Minmill sa...

Så herlige bilder fra bollebaking. Det er kvalitetstid dere har hatt sammen. Hekleteppet ditt ser ut som det blir veldig fint. Har selv heklet hele åtte lapper, men tror jeg stopper etter 16 lapper og lager en pute.
Har lyst til å hekle teppe, men vil bruke ullgarn da. Har du noe tips til meg om type ullgarn som er kjekt å bruke? Og hvilken størrelse på pinnen?

fru vims sa...

så koselig med jentekveld!! :)

jeg har hatt fri i dag og vært på to bruktbutikker, endte selvfølgelig opp med ei lampe (jeg er lampedama!)

blitt veldig lite blogging, både innlegg og kommentarer i det siste, jeg er mer opptatt med liver utenfor pc'skjermen om dagen, og trives egentlig veldig godt med det :)

håper alt står bra til hos dere!!

klem

Maria sa...

Åhhh, hvor er det bare herligt Tove. Hannah ser helt fantastisk ud, som hun sidder der og pensler, hi hi hi. Hvor er hun skøn !
Rigtig hyggeligt med jentekveld. Andrea og jeg har haft jente-eftermiddag idag. Da jeg hentede hende i børnehaven havde vi en veninde derfra med hjem. De har leget og hygget sig en masse. Da veninden blev hentet, skulle Andrea og jeg afsted for at bytte en kjole hun har fået af min mor, og fant noget andet fint i stedet for. Heldige barn ;-) Så har vi været på visit ved mine forældre, og på vejen hjem derfra kører vi forbi min bror og familie. Så et smut derind også, som endte med aftensmad og hygge :-)
B, har haft sovedag, og har stort set ikke været ude af sengen inden endnu en vagt i nat. Så han var uanset ikke så specielt spændende selvskab, ha ha.

Jeg har lige sporet pakken nu. Den har tilsyneladende været i tolden, og er nu idag sendt videre ud til omdeling. Så nu BØR den snart være fremme. Det var trods alt i torsdags jeg sendte den, så skal da lige love for det tager laaang tid denne her gang.

Klem Maria.

Ida sa...

Så herlig jente du har! Skikkelig søte bakebilder - spesielt når hun pensler bollene med konsetrasjonstungen ute! :-D

Blir noen fine tepper du hekler og strikker - har begynt på en rekke tepper jeg også (ikke hekling for det kan jeg ikke..!) - men jeg klarer bare ikke å fullføre!

Ha en fin kveld!
Klemmer

Anita sa...

Sååå masse fine tepper du lager!! Imponert! Koselig med bollebaking, vi bakte sjokolade kake igår, og det var også kos også såååå godt! Nå skal jeg stitche litt! Kos deg!

LillaLykke sa...

Herlig med jentekveld og boller :) Beundrer deg som er så flink til å lage tepper, store som små :)

Carina Dale sa...

Så flinke dere er!

... Det ligger en hilsen til deg hos meg :-)

Anette {foreldremanualen} sa...

Heisann!
Det er noe til deg inne på siden vår... ;-)

Anonym sa...

Hei Tove
Du er så flink til å gjøre mye kos med Hannah! Så søt og herlig mamma!
Fine bakebilder. Likte best det der Hannah sitter og pensler bollene oppe på kjøkkenbenken. I tillegg rekker du også å jobbe med to fine pledd! Hva er du laget av kreative og arbeidssomme telemarksjente??? Ha en forrykende fin dag! Nå skal jeg sette meg ned å lage prøve i samfunnsfag for 7.trinn. Måtte bare innom noen få blogger først. Klem fra kaspara

Ninas Drops sa...

Så koselig dere ser ut til å ha hatt det da...Hun ser sikkert såå opp til deg=) og det skjønner jeg godt..Du viker jo så god....

Se der ja..flere lapper...dette blir bra...skjønner jo at du kan gå litt lei..

De bokstavene har jeg kommentert før, og de er jo så fine...Kunne egentlig tenke meg en K jeg...hm...

Oki...litt sein i avtrekkkern vedr Nettpynt annonsering, men det ligger ihvertfall inne hos meg i dag da...ja ja...De gulvteppene du har er jo sååå fine og..ai ai ai...Bare vent snart bestiller jeg noe og...ikke bare drømmer.

Drops=)=)=)=)=)

trotsig sa...

Vilka härliga och levande bilder. Söta.

Rikke - fargesirkelen sa...

Så fine tepper du lager! Likte fargene i det du strikker, orange er fint=)

Anonym sa...

Vilken fin bakteknik hon har din dotter :-)

Anonym sa...

hei igjen!!
Du har jo heklet mange slike tepper jeg holder på med nå, så da er det kanskje mulig for meg å fullføre mitt, siden jeg bare lager et!! Kan jeg gi deg et tips som jeg fikk fra en annen teppehekler? feste tråder mens du hekler, og hekle sammen rutene etterhvert, i remser, så blir det mye enklere med å komme i mål. jeg har to remser nå, og ingen tråder å feste. Da er det håp!!
Må bare tipse deg om lekkert garn i butikken nå........titt innom en dag!! God helg.