lørdag 8. november 2008

butikk og hekling
Jeg fortsetter med butikkbilder. Det er her jeg er i dagslys..


Først, jeg har heklet noe annet enn et teppe i dag!! Det er første gang:)


Gikk nemlig "amok" i garnbutikken i går, blant annet disse fem fargene under her, i et veldig tjukt garn. Og etter jeg hadde tatt bilde under her kom jeg til å tenke på de fine kurvene Kardemomme hekler. Og etter en liten time , innimellom kunder, hadde jeg denne lille kurven og en knekt heklenål! Den er litt for "myk", men fremover må jeg nok prøve meg med andre garntyper og få dem mer stødig. Jeg har også begynt å hekle bestemorsruter av alle fem fargene under. Så nå holder jeg på med to tepper, sokker og det blir nok flere kurver. Deilig med sitt eget, lille "hobbyverksted" man kan tilbringe dagene:)
Hannah har vært innom i dag, hun må jo det på lørdagene. Hun rydder i lekekroken og hjelper også av og til med å trykke på kassa. Hun fikk faktisk tips en gang også! Da var hun stolt og litt forbauset:)Fra der jeg sitter bak skrivebordet/ disken ser jeg rett bort på denne gamle koffert-radioen. Har "sjekket den" på nettet og funnet ut at den er fra 1951. Den virker ikke, men den er veldig fin å se på. Og spesielt med den nye, retro bagasjelappen:)Fikk varer fra Madam stoltz i går, blant annet disse fine teppene. Jeg klør og klør og klør meg i hodet for å finne en plass det røde kan passe hjemme...Til tross for at jeg skal klare å vente en liten stund til med å sette ut julevarer måtte jeg bare la denne julekalender knaggen ( eller vanlig knagg), med 24 kroker, opp. Har pakket inn noen pakker som heger fra den, pluss at jeg har satt lapper i noen av "hjertene".

Kommer nok et nytt innlegg ganske snart, i morgen og på mandag skal jeg ha fri og bare ordne hjemme i tillegg til å være sammen med Hannah. ( planleggingsdag i bhg), så da får jeg nok tatt noen bilder hjemme, har nemlig gjort litt hjemme også:)

Ha en flott lørdagskveld!


9 kommentarer:

Maria sa...

Go aften ti dig Tove.

Altså.. Hvis jeg boede i Porsgrunn havde jeg shoppet mig bankerot i din butik... Så det er muligvis ret godt jeg ikke bor der, hi hi ;-)

Sådanne plstmåtter / tæpper elsker jeg også. Jeg er sikker på at man altid kan få plads til mindst en 2-3 stykker mere, men manden er ikke helt enig. Når jeg så af og til falder over et og alligevel køber det, bliver han som fornøjet alligevel - stakkels mænd, så nemme at lure ;-)

Tak for din kommentar. Papirdukken Andrea sidder med, er faktisk ikke af papir. Dne er af tynd spånplade, med diverse påklædningstøj i skønne farver og stile. Tøjet sættes på dukken, ved hjælp af at det er magnetisk, og dukken også er det på forsiden. Utrolig smart faktisk !
Dukken er et genoptryk og nylavning af datidens påklædningsdukker i apir. Min mor har faktisk haft den samme som barn, de kom med pakkerne med Maria-kiks. Dukken her edder Store-marie.

Uha, det blev langt dette her. Blev bare så ivrig, og tænkte samtidig at det muligvis kunne være noget for dig at få fat i og sælge i "Pynt".

Glæder mig til billeder hjemme fra dig også, spændende at se hvad du har lavet af nyt der - begriber ikke hvor du får energien fra.

Klem Maria.

Ps: hvor herligt Hannah kan være med i butikken og hjælpe lidt til. Store flotte pige på snart 5 år. Hun ser så sød og blid ud.

Maria sa...

åhh, altså. Hver gang jeg skriver kommentar, og bliver lidt ivrig - mister jeg en del bogstaver. Håber du kan tyde min kommentar alligevel...

mali-mo sa...

Så flotte bilder, likte den der knaggen *SUKK* men jeg er visst kommet helt i handlemodus for tiden ;) Skyldes vel at vi har fått regning på kjøkkenet (Å-MAI-GÅDD) og derfor ikke akkurat skal svi av så mye utenom ;)hehe.

Koselig bilde av Hannah, søte jenten. Går fremdeles bra i barnehagen da eller? Har hun kontakt med barna hun gikk med i USA forresten eller?

Skal ned og male litt jeg nå, med et lite glass vin og litt musikk på radioen ;) Mali-mo mannen har sovnet (en av ulempene med å ha sofa i sengen), så det skal han få fortsette med, det er da snart farsdag! Har tenkt å servere frokost på sengen imorgen ;)

Nyt søndagen!

Anonym sa...

Så morsomt å finne flere bilder fra butikken inne hos deg :)
Den heklede kurven ble jo kjempesøt!!!! Det er et problem å få kurvene stive nok..
Når jeg hekler med filler er det ikke npe problem men det er jo en tung jobb også..
Du får stadig flere herlige ting i den butikken og jeg blir mer og mer ivrig på å komme meg over til deg :) Hadd egentlig ikke ork til å blogge mer idag..Burde lagt meg for lenge siden fordi vi skal tidlig opp og kjøre langt i morgen, så jeg slutter nå, men ha en fortsatt fin helg! Klem fra Kardemomme :))PS! Så flink liten hjelper du har da :)

Ida sa...

Aha.. jeg har ikke tenkt over at den kroken har 24 knagger.. så smart! Nå må jeg visst tilbake i butikken jeg også !!!

MAsse fine bilder du viser - og så fin den kurven ble- utrolig fine farger på nøstene du fant!

Ha en fin søndag!
Klem

Brigg sa...

Den ble veldig fin den kurven! Flotte farger på garnet du har funnet.

Studerer hver detalj fra din butikk jeg. Gleder meg nå til å se dine hjemmeprosjekter!!

Og det røde teppet var fantastisk ja!

Ha en vidunderlig søndag! :-) Klem til deg

Lotten sa...

Så fina bilder från butiken du visar! Där hade jag gott kunna tänka mig att köpa en del saker ;-) Adventskrokarna var ju ursöta... och mattorna... och barnkläderna!

Ha en skön ledighet tillsammans med barnet!
Kram Lotten

Nita sa...

Heisann, og gratulerer med å være igang med butikken :) Her har det skjedd en hel del mens jeg har vært borte, må si jeg digger alt 50-tallsinspirert du har! Og så Charlie Chaplin-boksene da, stilig!

Humret litt inni meg da jeg leste et av dine innlegg fra oktober angående jul i butikken. Jeg hadde et lett harmdirrende innlegg her før helga nemlig...men har du ventet til nå så har du vært veldig flink synes jeg :))
Stoor forskjell på september og november i denne sammenhengen!

Ha en fin ny uke i den flotte butikken din :)

Unknown sa...

God kveld Ü
Så utrolig fin heklet veske/kurv!...og deilige farger Ü Kommer innom til uken!
* Jeanette *