søndag 5. oktober 2008

kommode og kake søndag:)


Etter bare en liten uke med åpen butikk har jeg funnet ut at jeg må ommøblere... og det blir nok ikke siste gang kjenner jeg meg selv rett:) Så jeg trengte rett og slett flere møbler til å ta med ned. Denne IKEA kommoden hadde Hannah på rommet sitt i Boston, men her i huset er det ikke plass til den noe sted. Og etter litt tankearbeid om hvordan å lettest forandre den ( er ikke helt klar for å finne frem malekosten igjen..) fant jeg ut at jeg skulle kle skuffene med sider fra en morsom bok jeg har. Boka heter Våre barn og våre hjem og er fra 1938.
Et par rosa griser måtte også på, og i morgen skal jeg sette på knotter.

Det ble ikke helt perfekt, sidene fra boka er til dels veldig gulnet og jeg klarer ikke hanskes med alt av luftbobler..., men alt må vel ikke være perfekt:)Veldig morsom bok, prøv å lese teksten ved bildene over og under:)
Tilslutt et bilde fra før jeg tok grisene på, trooor det var riktig avgjørelse:)
I dag har vi bare kost oss hjemme, og Hannah inviterte bestevennen og familien hans til kake. Så da måtte vi bake. I mangel på de fleste ingridienser lagde Hannah "pose" brownies, og det er mer enn godt nok for en snart femåring det. Og bollen må nøye skrapes av for smaking til slutt:)
Og rosa prinsessekake ble det selv om det var brownies...

Det er ikke lett å vente helt til kaka blir kald før man pynter, derav det åpne vinduet en kald høstdag:))

12 kommentarer:

alvorada sa...

Hi-hi, ja det er viktig at også far får et sundt og REALISTISK FØLELSESFORHOLD til barna. Det skal jeg prøve å huske når (hvis!) jeg noengang kommer så langt. Fantastisk bok!! :)

Brownies er min yndlingskake, og med rosa glasur ble den jo bare helt perfekt. Digger butikkbildene under her også. Bare å pøse på med flere altså, jeg kommer aldri til å bli lei! :)

Så plutselig at jeg hadde oversett å svare på spørsmålet ditt om vi kommer til å bli i Norge el ikke. Det er på en måte det O STORE spørsmålet! Han vil gjerne tilbake til Brasil, jeg kan også tenke meg det ihvertfall for en periode, men stiller nok litt høyere krav til økonomisk stabilitet o.l.. Blir nok i Norge inntil videre ihvertfall, men innser jo at jeg ikke kan kreve det for alltid. Time will show! Kanskje jeg inviterer til bloggetreff i Rio om noen år? :)

Ha en god søndagskveld og en god uke nummer 2 på pynt! :)

lillelise sa...

Kommoden ble fin, grisene gjorde susen etter min mening! Kaka så kjempegod ut også!

Ha en fortsatt god søndag

Mari sa...

Så kreativ du er! Kult ble det synes jeg :) Tar gjerne imot et miljøbilde når herligheten er på plass i butikken ;)

LillaLykke sa...

Stilig kommoden ble :) Tøft med bildene på! Brownies med rosa glasur, det så utrolig fristende ut!! Mmm :) fikk utrolig lyst på men har verken 1-2-3 pose eller ingredienser, så her blir det pannekaker istede :)

Ha en fin ny uke på jobb i den flotte butikken! :)

Anonym sa...

Ååå så cool!!! Älskar den! Grisarna var verkligen pricken över i! Helt underbar!!!!
Kakan tog snabbt slut antar jag. :D

Anonym sa...

Så utrolig morsom ide med kommeoden!! Er det en Malm-kommode tro? Vi har 3 av disse på rad og rekke i gangen vår ;) Kjempesmart å klistre på bokblader..
Synd at du fortsatt sliter med forkjølelse..Vet nesten ikke noe verre jeg..Pyton å hoste og ha rennende nese :( Håper du friskner til raskt slik at du kan nyte å være i butikken din..
Angående det å rive opp et gammelt dynetrekk så var det superraskt og lett..Dette dyntrekket var så tynt at jeg ikke trengte bruke noen muskler (kremt Oliviamuskler)..
Klippet bare en cm med saks og rev av..det blir rette strimler når du river ;)
Den rosa kaken var nyyydelig da!!!
Det har blitt mange rosa kaker opp gjennom årene i det kardemommske hjem også :) Ha en fin dag videre så krysser jeg fingrene for at du friskner til snart! klem fra Kardemomme :)

mali-mo sa...

Herlige bilder av kokken Hannah ;) Skjønningen!!!!


Syns kommoden din ble kjempeflott, veldig god ide og grisene var et ekstra pluss spør du meg. Kanskje du bør selge inventaret også, så kan du kose deg med ommøblering og nyskaping hele tiden? ;)

Klem fra meg

Helene sa...

Hei! Jeg er en trofast (men akk så anonym) leser av bloggen din. Jeg lurte i grunnen bare på om det er mulig å få tilsendt et av Rice-teppene per post? Nå vet jeg at du ikke driver noen nettbutikk altså, men har du eventuelt noen tips om hvor jeg kan få tak i Rice tepper i Bergen/på nett? Hilsen Helene :)

Tove sa...

Helene
Kan du ikke sende meg en mail, så er jeg sikker på at vi får ordnet noe:)

Anonym sa...

Stilige nostalgiske bilder på kommoden, fin ide!
Kaka så vireklig innbydende ut pyntet i rosa og lilla. Skjønner godt at den måtte få en kjapp nedkjøling! Ha en fin dag! Klem fra Kaspara

Maria sa...

Uhhmm, jeg får lyst til kage nu :-)
Hannah er bare så sød, og hun har så artige udtryk - herlig pige :-)

Kommoden er blevet rigtig god. Fint du har sat grisene på også. Og morsomme tekster, hi hi.

Håber det går fint med butikken og helbredet.
Når du får tid må du meget gerne sende vise mig et par billeder af det du evt ville lave byttehandel med :-)

Forresten, kig ind til mig. Jeg har en konkurrence jeg tror du vil være interesseret i.

Klem Maria.

LillaLykke sa...

Hei :) Jeg lurte bare på om du brukte tapetlim her? Og om en må bruke en annen type en det som brukes til tapetsering av vegger og slik?