onsdag 3. september 2008

nye tepper, et nytt og et brukt:)

Og jeg utsetter evighetshekleteppe mitt litt til... De siste 8 månedene ( siden jeg lærte å hekle) har jeg heklet 4 tepper med bestemorsruter pluss 80 lapper til "evighetssengeteppet", så nå måtte jeg bare nødt til å hekle noe annet. Og sekskantteppet den gode feen viste frem for en stund siden var så stilig at jeg bestemte meg for et par dager siden at jeg måtte lage et lignende. Meen, jeg syntes også at det var på tide å lage et teppe uten for mange tråder å feste..., så derfor hekler jeg ensfargede sekskanter. I tillegg har jeg "tatt meg selv i nakken" å begynt å feste trådene og sy sammen teppet fortløpende.:)
Og uten at det var planlagt så valgte jeg farger som passer perfekt sammen med favorittputa mi. Så dette teppet skal være i denne stolen når det er ferdig:)

Og endelig har den grønne "loppemarked"lampa mi fått ny stikkkontakt og kan brukes:) Jeg er så glad i denne grønnfargen, liker generelt grønt bedre og bedre i forhold til interiør.


I dag fikk jeg endelig anledning til å reise å kjøpe tekstilfarge ( det er jo nesten ingen som selger det lenger! Måtte spørre meg rundt en del for å finne det..). Kjøpte dette teppe på et loppemarked i Boston ( en times kjøring fra byen), men det var et par flekker på det jeg ikke har fått bort. Ingen flekkfjernere har fungert... Slik så det ut før Skulle gjerne beholdt det i den fargen, men flekkene var altfor tydelige..
Og etter en del grubling ble jeg enig med meg selv om å farge det mørk rosa. Meeen, det finnes ikke akkuratt noen mørkrosa farge, dvs det er jo avhengig av vekten på teppet og mengde farge.., så jeg var rimelig nervøs da jeg satte i gang vaskemaskina. Ble faktisk sittende å kikke inn vinduet på vaskemaskina i fem minutter.. Heldigvis ble teppet akkuratt som jeg hadde tenkt:D Og nå blir det brukt i sofaen, syntes jeg trengte litt mer farge i stua, og dette ble en skikkelig fargeklatt:)


Måtte ta et bilde av utsikten min for de neste timene, hekletøy og levende lys. I tillegg er hele huset ( okei da, hele 1 etasje:)) ryddig og nyvasket. Og det er lenge siden sist.... mao ekstra deilig:)

Må bare beklage at jeg ikke er noe flink til å legge igjen kommentarer for tiden..., er innom en del hver dag da. Uansett hvor gøy det er å starte opp butikk, dvs male, male, male og male ( lokale og møbler til å ha der), ordne med bestillingslister, orden med logo, kasse, internett, få ny lås osv osv .... så er det ganske slitsomt! Kanskje spesielt med tanke på at jeg ikke har jobbet på over et år, hihi.

Må bare beklage at jeg ikke er noe flink til å legge igjen kommentarer for tiden..., er innom en del hver dag da. Uansett hvor gøy det er å starte opp butikk, dvs male, male, male og male ( lokale og møbler til å ha der), ordne med bestillingslister, orden med logo, kasse, internett, få ny lås osv osv .... så er det ganske slitsomt! Kanskje spesielt med tanke på at jeg ikke har jobbet på over et år, hihi.


Ha en flott kveld:)

10 kommentarer:

Maria sa...

Det er så fint som du hækler på livet løs. Du er flink !

Må også sige at det farvede tæppe blev rigtig fint :-) Lækker farve, og hvor er Hannah sød.
Er hun faldet godt til i børnehaven igen ?

Jeg glæder mig til at se mere fra din butik efterhånden, forstår godt det tager tid og kræfter. Jeg synes faktisk jeg bruger en del tid på min lille butik, og det er jo kun på hobby-basis.

Du skal ike beklage over for nogen om du er lidt "dårlig" til at legge kommentarer for tiden. Det kender jeg i hvert fald også selv. Mange gange kigger man ind, og synes det man ser bestemt fortjener en kommentar, men får bare ikke skrevet den. Blogging tager meget tid, og der skal også være tid til andet.
Nyd du nu dit hækleri, lysene, det rene hjem, og hyggen.

Klem Maria

alvorada sa...

Se der var den kule puta di igjen ja ;) Den er virkelig en perle utenom det vanlige!
Og loppislampa har du vært heldig med. Jeg også elsker grønt, men synes det er utrolig vanskelig å finne ting med "riktig" grønnfarge, særlig tekstiler. Stua mi skulle jo egentlig bli helt grønn, men nå har jeg kapitulert til rød/rosa istedet. Det eneste grønne i sofaen min akkurat nå er meg selv, som er GRØNN av MISUNNELSE over det lekre-lekre nyfargede hekleteppet ditt. WOW!
Nå må jeg tilbake til Danny og Sandy... De sender Grease på TV Norge, og det kan jeg selvfølgelig ikke gå glipp av! :)

Charlotte sa...

Kjempefine tepper du hekler! Jeg har akkurat lært meg bestemorsruter, men ble veldig nysgjerrig på rutene dine. Må nok sjekke Den gode feen sin blogg.

En fortsatt fin onsdag :D

Anonym sa...

Du det var knall stilig med sekskanthekleteppe. Flotte farger. Smart å sy sammen med en gang. Tenker med gru på når jeg skal til å feste trådene min og sy alt sammen. Kommer til å ta en hel evighet.
Og det hekleteppet du hadde farget ble jo knall det også. For galt å ikke bruke noe så flott pga noen flekker. Bra de forsvant.
Go' uke videre.. M

Melissa sa...

God kveld

Jeg har så vidt begynnt på mitt teppe, men tror det vil ta lang tid!
Huff! hehe...
Hva har jeg begynnt på!!!
Jaja, jeg SKAL klare det som mitt første håndtverk!
Det er noen sinnsye mønstre i det ene teppet du har kjøt, kjempe fin :D

Vi sees.

Melissa

fru vims sa...

i løpet av 8 måneder har du heklet hvor mange tepper sa du????

oj, hvor flink du er!!!!

og det sekskantteppet blir alldeles nydelig! :)

stilig med nyfarget teppe på sofaen også, gjorde seg virkelig :)

i dag kjenner jeg at det kan bli tungt å være menneske i kroppen min, trente boksing i går...og gurimalla! jeg brukte muskler jeg ikke har brukt på leeeenge!!!
men det blir vel ennå verre i morgen, kjenner jeg kroppen min rett... ;p

Anonym sa...

Sekskanter har jeg aldri forsøkt meg på men fikk jo skikkelig lyst til å prøve med en gang!!! Æsj! Dumt at jeg ikke er så forutseende at jeg ikke har heklenåler og garnkurv her på kontoret da hihi!!!
Men jeg har en laaang helg med FRI foran meg og skal bare KOOSE meg med akkurat det jag har lyst til!
Jeg skal blogge, hekle, sy, bake kanskje ommøblere litt osv..osv..Toppers altså :))
Fargene du hekler av blir fiiine til puta di!! Jeg får også mer og mer dilla på grønt! Særlig eplegrønt/popgrønt er en favoritt..Og farging av det heklede teppet gikk jo helt strålende tydeligvis! Du driver med alt som jeg også elsker å holde på med og jeg kunne jo skrevet meg blå unnskyld grønn her på bloggen din, men det er sikkert andre som vil ha plass til å skrive her også haha!!! Ha en fin dag videre! Klem fra Kardemomme :)

mali-mo sa...

Forstår vel at du er travel, tullejente ;) Klart det tar tid å starte butikk!

Lappeteppet ditt ser ut tilå bli flott, jeg bøyer meg bare i støvet over energien din, og alle prosjektene du setter igangg, og ikke minst at du fullfører dem! HER BLIR DET LETT EN HAUG MED HALVGJORTE TING VET DU ;)

Har store ting på gang vi også;) Og nå har jeg akkurat vært ute og handlet kvistlakk og heftgrunn....har idag fått en ny etasje i furu!

Synnøve sa...

Å, her var det mye stilig å se på i dag :) Så kult det blir det teppet i sekskanter, passet jo perfekt til puta! Hmph, må lære meg noe annet enn disse rutene jeg også, kan jo ikke KUN ha slike rundt omkring ;) Og fargen på det du har på sofaen ble jo kjempekul... Og ikke minst den grønne lampefoten...! Ser godt at det begynner å bli orden hjemme hos deg nå :)

Og gleder meg til å se fremgangen i butikken, skjønner godt at du har mye å gjøre! Jeg syntes JEG hadde mye å gjøre, og jeg har bare nettbutikk ;) Er ikke så mye kommentering hos meg heller for tiden, får ta det igjen senere når jeg har litt bedre tid, slik er det jo bare avogtil :) Fortsatt god helg til deg, klem! (Har forresten utfordring til deg hos meg, du får se om du får tid til å ta den, og om du klarer å velge ut kun EN farge, hihi... ;)

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei på deg1! Du får ta dagene som de kommer, man må nyte litt av hverdagen også...å starte butikk er ikke bare bare. Krever mye jobb og satsing.
Hekleteppet ble jo flott det, forstår du pustet lettet ut.:o)
Ha en fin dag.
Klem