onsdag 10. september 2008

Favorittlampa ( eller dvs favorittlampER)

Fikk fra Blesscount en utfordring om å vise frem favorittlampa mi, og historien bak. Jeg må jo innrømme at jeg ikke bare har en favorittlampe...
Favorittlampe 1 er denne "stålampelysekronelignendesaken". Den kjøpte jeg på Marthas Vineyard i en ROSA butikk som hadde opphørssalg, ga hele 200 kroner for den:) Og denne lampa var ikke det eneste jeg kjøpte der..., og hadde det ikke vært for at mannen min kiter så hadde jeg kunnet kjøpe enda mer. Kitebrett, to store sekker med kiter ( må jo ha forskjellige kiter ettersom hvor mye vind det er...) og en sekk med våtdrakt osv tar stor plass i bagasjerommet, og MÅ bestandig være med...., for tenk om vinden plutselig skulle være perfekt og han ikke har med kiten! (KRISE!):)


Eneste problemet med denne lampa er jo at den har amerikansk stikkkontakt, mao den virker ikke... Må få kjøpt meg en omformer, eller byttet ut hele ledningssystemet, men ting tar tid! Den pynter opp i stua selv uten strøm syntes jeg:)

Og her er favorittlampe nummer 2 ( fuglelampa:)). Den er kjøpt på Urban outfitters i Boston ( utrooolig mange kule lamper der), men igjen, ingen "omformer" til stikkkontakten enda.. På lørdag var jeg på loppemarked og fant to stilige, heklede lampeskjermer. De må farges først, og så tror jeg en av dem kommer på denne lampefoten.
Og favorittlampe nummer 3. Kjøpt på loppemarked eller Fretex for uvisst antall år siden. Digger mønsteret, fargene og frynsene:) Og så syntes jeg den passa godt på en mer moderne, stål lampefot.

Og nummer 4 ( hvor skal dette ende, hihi) Jeg lagde den til Hannahs rom da vi flyttet inn i huset for 4 år siden. Passer kanskje ikke like godt i "sirkusstilen" som hun har på rommet sitt nå, da jeg lagde den gikk rommet bare i rosa, hvitt og creme.. Men den blir uansett hengende:)
Og nummer 5, den grønne lampa fra Fretex:)


Vel, det endte her, og grunnen til få lamper i huset er dette, spot'er i taket nesten overalt...Det kan virke som om de fleste har fått denne utfordringen nå, men om noen ikke har det... så ta den av meg:)

9 kommentarer:

Ingunn sa...

Så mange fin lamper!!!Den rosa butikken så veldig spennede ut!Kan tenke meg de har mange besøkende på grunn av fargen!!;)

LYKKEBO sa...

Du har så mye fint! Digget lampe nr:2.. Den var jo helt spesiell.. Den på Hannah sitt rom var kjempe søt..så flink du er!!

ha en flotte kveld:)

Solveig sa...

du har bare topp smak!! elsker alle lampene dine!

datakunnskapene er ikke særlig store - klipper og limer litt i photoshop, det er alt, veeeeldig nybegynner:)

alvorada sa...

Godt å høre at det ikke er bare meg som har litt anstrengt forhold til skiheiser ;)
Jeg har helt forelsket meg i den hvite fuglelampen din. Kjempefin!! Gleder meg til å se den med heklet lampeskjerm :)

Anonym sa...

skal ta utfordringa di eg.. må bare ha opplada kamera å dra på safari :-)

Josefine sa...

Oj.. for en tøff blogg, og for en gøyal stil du har !! Super...

Kjempekoselig at du stakk innom meg.. Ønsker deg en fin dag i morgen.

Klem Josefine

E:-) sa...

Den første lampa di var jo bare helt super!! Digga den veldig, selv om den kanskje ikke hadde passa inn i stua mi... Tror kanskje jeg kunne hatt den på soverromme.. -MEN det er jo uansett ikke'no problem siden det er DU som er den heldige eier av den og ikke jeg:-D
Og den lampa til rommet til jenta di var jo skikkelig stilig. Laga den selv altså? Så kreativ du er:-)

Anonym sa...

Alle lampene dine var jo kjempefine!!!! Skjermen fra Fretex var helt rå!!!! Skulle gjerne ha kommet over en sånn! Lampen med alle perlene på, som du har laget til din datter var jo sååå søt!!!
For en jobb å tre alle de perlene!! Lekker lampe fra Boston og kjempfin lampefot med hvite fugler!!! jeg blir så glad når jeg ser du har lagt ut masse nye bilder..Selv er jeg litt sliten for tiden og mangler inspirasjon til å blogge..Heldigvis har jeg 100nye ideer på sy og hekleprosjekter i hodet!! Jeg får vel bare sette meg med hekletøyet og vente på at bloggkrisen skal gå over :/
Men du får ha en fortsatt fin dag :)

Therese sa...

Jeg måtte selvfølgelig sende en mail til Anthropologie og spørre om de vet når de begynner å sende til Norge, siden de hele tiden utvider i følge hjemmesiden deres. Men så lenge vi står utenfor EU ser det mørkt ut. Så stem for EU ;)

Lekre lamper. Jeg likte spesielt godt den stående lyskrona. Najs :)