søndag 21. september 2008

Barnerom og loppefunn

I dag skulle jeg egentlig bare lage et lite innlegg med et par av loppefunnene fra i går, men da jeg skulle ta bilde av loppefunnet som havna på Hannahs rom gikk jeg "amok" med kamera. Så nå ble det først og fremst et innlegg om Hannahs rom... igjen..:)
Det er nok dette rommet som får mest oppmerksomhet her i huset. Og grunnen til det er først og fremst at jeg er så dårlig på å leke.. Jeg kan lese for, tegne med, spille spill o.l, men leke med barbier, dukkehus o.l syntes jeg bare er vanskelig og kjedelig..( selfølgelig gjør jeg det noen ganger, og hun har da både en pappa og storebror som er flinke til å leke med henne, så det er ikke synd på henne:)) Så da blir det til at jeg rydder og ommøblerer rundt henne når hun leker. I tillegg syntes jeg barnerom er kjempemorsomt å innrede/ ominnrede. Men ikke ( soon-to-be)tenåringsrom.., det er vansklig..
På det øverste bilde har vi hengt opp Hannahs navnelapp og bilde fra skolen hun gikk på i Boston, Sunshine academy, på døra til rommet hennes. Koslig påminnelse fra skolen der i hverdagen:)

I tillegg til en del barbie- og dukketøy fant jeg også den minste av sukkesengene her. Hadde egentlig tenkt å gi bort den hun hadde fra før, men det var visst veldig greit med en til bamser og en til dukker..


Dette bilde har jeg hatt lyst til å "blogge" lenge, bare ikke fått gjort det.

ELSKER det, elsker fargene, motivet og det at det er så gammelt og slitt. Det var ganske så møkkete da jeg fant det i en krok på en antikvitetsbutikk i Cambridge. Det sto 30 dollar på det, men prutet det ned til 10 ( altså ca en femtilapp). Har sitte med bomullsdotter fuktet i vann og vasket bilde, på langt nær alt er borte, men det som er igjen er temmelig inngrodd..


Syntes det passer veldig godt inn på Hannahs rom, her skal det henge lenge:)


Og her er et loppefunn fra forrige loppemarked for noen helger siden. Den rosa kurven. Der er alle de små bamsene hennes. Øverst troner New york bamsen:)

De store ligger trøkt inn under senga. Hun har nå bamseforbud, dvs ingen nye bamser... iallefall ikke før jul eller bursdag. Og får hun noen bamser ( ikke av oss..) kommer nok noen av de andre på mystisk vis havne på Fretex..

( Glad Hannah ikke kan lese enda;))Litt flere detaljer, blant annet min gamle sølvrangle som henger på gardinstanga:)


Så kommer det jeg egentlig hadde tenkt å blogge om i dag. Loppefunnene fra i går.
Først de to hvite og blå "krukkene" . Ble så inspirert av bildene i Mali- mo sitt forrige innlegg at når jeg så disse klarte jeg ikke la være..Tallerknen med mørkeblå kant kjøpte jeg i går


Og denne herlige lille, røde puta. Passet perfekt oppi Hannahs kurvgyngestol ( også loppisfunn fra usa) som står i stua.

Og i tillegg til to store grønne duker, flere ryer osv osv disse grytelappene. Så Kardemomme hadde kjøpt slike på et loppemarked for ikke så lenge siden, og de var så fine. Og nå fant jeg mine egne. De har jeg til og med brukt i dag. Har lagd ( og spist) svinestek med kantartellsaus, brokkoli og fløtegratinerte hvitløkspoteter... Det er heldigvis mer igjen, kjenner jeg må ha litt til kveldsmat også:)


Går alt etter planen skal jeg åpne butikken "allerede" neste tirsdag ( 9 dager...), etter 4 uker med maling og "sjauing" er det denne uka vasking, utpakking, prising og få satt alt på riktige steder ( regner med alt ikke klaffer på første forsøket liksom..) Så i kveld skal jeg bare slappe av og lade opp:)

Ha en fin søndagskveld, og en enda finere, ny uke:D

12 kommentarer:

Anonym sa...

Helt underbart! Så fiiint! Jag tittar och tittar och så tittar jag igen! Kattburken älskar jag. På den gröna hyllan mot den lila väggen. Den lila väggen har jag kommenterat förr men det tål att göras igen, den är så härlig! Vill ha! Och tavlan var jju så cool. Klart man ska ha en tavla med rosa berg!!! Särskilt om man bor i Norge!

Ingunn sa...

Så utrolig koselig barnerom!!!Helt utrolig!!!Jeg vill flytte inn!!!Leier du ut???hehe

klem

Therese sa...

Her var det myyyye fint. Likte spesielt den mintgrønne krakken og de fine kinesiske lyktene i hjørnet. God oppbevaringsidè til bøker også :)

Marianne sa...

Masse fine farger og saker! Skulle gjerne vist bilder fra barnerommet her i huset, men det er aldri, og da mener jeg aldri representabelt. Gulvet er dekket med perler, oppklipte stoffbiter, lim, garn, klistremerker mm. Jeg har gitt opp rett og slett og lar heller kreativiteten til snuppa få blomstre i fred. Måker naturligvis vei og vasker og støvsuger og KASTER masse med gjevne mellomrom. Godt jenta mi heller ikke leser her inne; ) Kastet en søppelpose med kosedyr i dag. De har riktig nok ligget i kjelleren en uviss tid så de vil nok ikke bli savnet heller...
God kveld fra Marianne

Anonym sa...

Hjelp! Sååå mange fine bilder igjen..Håper middagen ble vellykket!! Hørtes i hvertfall sinnsykt godt ut ;) De gryteklutene var så søøøte!! Fine delikate farger! Jeg har begynt å lete etter sånne nå..Man kan jo få helt dilla! Rommet til datteren din er så utrolig koselig! Jeg savner at datteren min lekte med dukker! Hun fikk også både dukkeseng og dukkehus fra loppemarked..Kjekt å ha seng både til dukker og bamser da :)) Bildet av hesten var flott! Så fantastisk med det rosa fjellet! Fikk lyst til å finne fram malersaker og lerret igjen..Før malte jeg mye, men tiden strekker liksom ikke til til alt man vil gjøre hele tiden..Barnehagen til datteren din "Sunshine academy" hadde jo sååå koselig navn hihi!!
Tenk at du skal åpne butikken om 9 dager!!!! Tiden går utrolig fort og jeg skjønner godt at du er spent..Skulle virkelig ønske at den lå litt nærmere her! Jeg hadde nok kjapt tittet inn og sagt "hei" :)Jeg må bare si en ting til slutt om det å ikke kunne sy! Jeg kan altså IKKE sy, men jeg hadde så innmari lyst til å prøve meg!! Er sikker på at du greier det altså!! Når forberedelsene til butikkåpningen er overstått så mååå du bare prøve deg! Tommelen opp!!Ha en fin søndag videre! Stor klem fra Kardemomme :))

Mari sa...

Kjempefint rom!!! :) Dere er heldige som har så mye som ingen andre har!

9 dager igjen! wow! :)

Klem M

Melissa sa...

Så flott rom, klarer hun og holde det så ryddig hele tiden??
Super søtt med allt det rosa :D

Klemmer fra Melissa

LYKKEBO sa...

Så masse fint:) Så du hadde lagt bøkene i kurver, det var kjempe smart! Har en som har masse bøker og jeg har bare stuet de inn i et skap, men er jo kjekt å ha de fremme.. Lurt;)

Ønsker deg en fortsatt fin kveld:)

Anonym sa...

Herlig og langt innlegg fra deg. Barnerommet er nydelig. Har vært innom kardemomme en del og skjønner at dere er en gjeng som drar på loppis. Dere finner jo så mye fint. Men hvordan får dere tid til å tråle alle disse markedene?

:-) :-) Minmill

Ann Helen sa...

Så herlige,herlige glade farger og mange gode tips!Blir glad hver gnag jeg kikker inn til deg:):)

Tone sa...

Flotte farger på rommet til Hannah! Jeg har faktisk også en datter som heter Hannah :-)-men hun er 12 år, og rommet hennes er ikke fullt så sjarmerende... Likte godt alle de fine tallerkene i hyllen din, og slike grytekluter er jo ren nostalgi... Ha en fortsatt fin uke, klem

Anonym sa...

For et fantastisk barnerom!!!!!
Elsket; veggfarven, vimplene, bokstavene, de kinesiske lampene, det sjarmerende maleriet, det brune bordet med svungne ben, ja alt!! Så herlig å være barn i et slikt rom.
Grytekluter alà dine er jeg også på jakt etter. Finfine!
Ha en glad kveld! Klem fra Kaspara