tirsdag 24. juni 2008

Kankje litt utenom...Jeg nevnte så vidt i forrige innlegg at vi hadde vært en tur på kirkegården i Salem. Jeg elsker å gå tur på kirkegårder. Mannen min syntes jeg er ganske rar, men syntes det er så stille og fredfyllt. Og i tillegg er det ofte så vakkert der. For å være ærlig er det de to første momentene jeg liker i Norge, syntes norske kirkegårder er så oppstilte og "strigla". Liker så godt gamle kirkegårder uten masse friske blomster, der gamle, gjerne mosegrodde gravstøtter står litt "hulter i bulter". Hmmm, jeg hører jo selv mens jeg skriver at jeg kanskje er litt rar.. iallefall kan jeg skjønne at andre syntes det er merkelig:)

Men bare se på bilde over og under..

Det er rett og slett vakre stener, med flott utsmykking eller vakre bare i seg selv:)

Denne kirkegården var perfekt i mine øyne. Mesteparten av gravstøttene er fra begynnelsen av 1900- tallet eller tidligere. Veldig mange forskjellige stener, og familie gravsteder. Har ikke sett det i Norge før, men her var det flere stener det bare sto "mother", father" eller "sister" på foran. Så sto navn og datoer veldig smått bak.


Og overalt sto disse skiltene. Vakre gamle skilt ( et par nye innimellom) med flotte navn. Og mange av dem sto bare midt utepå plenen:)


Broadhead...

Fant også en stein det bare sto pepper på:)

Man må jo kunne ha det litt morsomt på en kirkegård også..
Og disse to... "lille Everett" og bare "baby" som det står på den lille under..


Som jeg sa ligger denne kirkegården i en by som heter Salem. Vet ikke om noen kjenner igjen navnet? Men det er vel en av de mest kjente "okkulte" stedene i usa. Byen er fra begynnelsen av 1600- tallet og var en av de første byene her. Tror det har skjedd mye rart her opp gjennom tidene. Nå er det veldig mange som livnærer seg av byens heller tvilsomme fortid:)

Jeg er sikker på at 20 - 30% av butikkene i sentrum er "heksebutikker" som selger alt fra div pulver til trylle"drikker" til krystaller, tarotkort, kosteskaft. Ja, ALT man kan tenke seg en heks kan trenge. Som dere ser på bilde under skal det visstnok virke også:)

Første gang vi kom hit var rett før halloween i fjor, kjørte innom egentlig ved en tilfeldighet. Og skal si det var rett tid å komme hit på. Gatene krydde av hekser, trollmenn og monstre ( godt at Hannah ikke er så redd av seg...). Det var en okkult messe så det var boder og campingvogner o.l overalt med klarsynte som kunne spå deg i tarot, lese i hånden eller ja vet ikke alt jeg.. Tør iallefall ikke gjøre det selv. Er så redd de skal si noe skummelt..
Og det er klart det var spesielt her rett før halloween, men til en viss grad er det slik der hele året:) Det er blant annet et eget heksemuseum, det er piratmuseum og i havnen ligger store, gamle seilskuter.
Og her et bilde av min lille heks fra Salem i fjor. Hun prøver å se skummel ut!


Det var dagens reisetips. Reis til Boston, men ta en dagstur til Salem før halloween:)


7 kommentarer:

micano sa...

Du er så flink til å finne fine ting på loppemarkeder!!!
Heldig altså!!
Jeg liker også gamle gravstøtter, men jeg kan styre unna det okkulte.. hehe.

Kerstin sa...

Hei. Ja dette var en en anneledes kirke gård enn vi er vant med. Jeg likte den, hvis en kan bruke ordet sjarmerende om en kirkegård. Ja det kan en vel:=)

Likte engelen på første bilde ditt:=)

Ha en fin dag.
Klem

Maria / Frøken Fryd sa...

Hvis du er morbid, vel jeg gerne være med i klubben , hi hi. Jeg også holder af at gå tur på en gammel kirkegård. Men den SKAL altså også være i den der lidt rodede stil. Har du nogenside været på "Assients kirkegården" (mener det er det den hedder) i KBH ? Der ligger blandt andet HC Andersen og Bohr. En stor gammel kirkegård, hvor københavnerne ligger og solbader i bikini om sommeren.

Åhhh, hvis jeg nogensinde kommer til USA, skal jeg helt sikkert til Borton, du har jo vist SÅ meget fedt der efterhånden at jeg bare MÅ se det hele selv.

Ang alarm. Det havde vi desværre ikke. Men igår bestilte vi det, og får det i løbet af ugen. Det blir så vi kan tilslutte feks kælderen mens vi er hjemme. Håber det vil hjælpe lidt. Utroligt nok er jeg ikke specielt utryg ved at være her. Jeg lytter måske lidt mere hvis jeg hører en lyd, men ellers ikke. Tyvene der var her, var på en måde hensynsfulde. De smadrede ikke noget, og de har ikke rørt ved Andrea`s værelse eller ting generelt overhovedet. Men nogle hunderøve, DET er de sgu!

Tak for din kompliment til tallerken/sko hylden. Jeg er selv ret godt tilfreds, men overvejer om jeg måske skulle skrive "SKO" i mønstret papir også og sætte der på siden. Hvad synes du ?

Forresten, dine madonnaer med vase - muuums !

Klem Maria.

Maria / Frøken Fryd sa...

Retter du selv tastefejlene ;-)

Alex sa...

Har hørt om byen. I filmer som skal være litt skummel. Og så har du jo i gode og onde dager da......
Sikkert ikke tilfeldig at byen der er Salem.

Syns kirkegården var fantastisk :)

Helt enig med det du sa om at der er mer karakter i en slik gammel.
jeg loker også å se...lager meg historie om de som døde ol jeg :)

Og ett fint tips . Visste ikke at Salem lå nær Bosten. men når en tenker etter syns jeg ikke det er rart.
Boston er en by med masse historie.

Ha en fin uke :)

majamysil sa...

Du burde besøke Vår frelsers gravlund en gang du er i Oslo, den er fin og det ligger mange kjente mennesker der ;)

vintagetraeume sa...

Ein liebes Dankeschön für einen tollen Streifzug durch Deinen Blog läßt Antje aus Bayern hier!

Einfach wundervoll!