fredag 9. mai 2008

Nygammelt speil

Jeg kjøpte dette speilet for 5 dollar på en antikvitetsbutikk for en god stund siden. Det var veldig slitt, mørkt tre og har en skade nederst på speilet. I ukesvis har jeg tenkt på hvilken farge jeg skulle ha på det, tenkte veldig på å male det hvitt, men så ROSA. Ja, jeg malte det knall rosa, men det ble rett og slett for knall.. Så da tenkte jeg at jeg ville ha det blått. Og mens jeg malte lå det en plastpose ved siden av meg.... og her er resultatet.

Jeg har brukt plastposen, malingsskrape, en liten rest lyseblå maling og masse akrylmaling som egentlig er til lerretene mine. Tilslutt har jeg gnidd det inn med voks tre ganger. Syntes det ble ganske kult jeg, meningen er jo at det skal se skikkelig gammelt ut, som om det en gang ble malt rosa, og så blått for leenge, leenge siden:) Klarte til og med å få sjablongen til å se slitt ut. Er ganske så fornøyd og når vi kommer hjem til Norge skal dette opp på soveromsveggen. Soverommet vårt skal bli helt hvitt, skal male både vegger og skapdører ( som nå er lys beige og eikedører) og kommoden hvit, og da tror jeg det blir veldig flott med dette speilet på veggen og teppet jeg nå holder på å hekle. Teppet består av ikke mindre enn 15 farger... men de aller fleste er nyanser av blått, rosa og lilla.Og den rosa ( godt slitte) krakken skal få stå på gulvet under speilet hjemme også:)

Mannen min plukket med seg noen syrinkvister inn til meg fra parkeringsplassen bak huset i går, dvs jeg ba ham om å gjøre det...skulle likt å si at han kom på det helt av seg selv:) Men han har pollenallergi, og så snart disse kom i hus startet nysinga..så nå står de på rommet mitt å pynter opp istedefor i stua der jeg gjerne skulle hatt dem. Det lukter jo helt himmels av syriner, og de gir fra seg så mye lukt:)
Og her er et av mine beste maletips. Når jeg skal male vinduskarmer ,eller speil som her, smører jeg vaselin på ruta ( i mangel av vaselin tok jeg en hårpomade/ voks jeg kjøpte pga boksen..) og hvis jeg maler uttafor, noe jeg alltid gjør, så kan man bare tørke det av når malingen har tørket. Eller som jeg gjorde denne gangen, jeg tok en malingsskrape og skrapte forsiktig av all "gørra". Litt jif universal og glasset er rent:)
Må også vise dere noen nydelige trådsneller jeg kjøpte på ebay for 1 dollar!

Og her er de sammen med fuglelampa mi som for tiden er dekket under et tøkle fra H&M da jeg ikke er så begeistret for skjermen lengre..

Da var roen senket seg, et av to barn er i seng og resten av kvelden skal benyttes i sofaen med interiørtv ( ja, har egen interiørkanal!!) og gårsdagens episode av Lost. Hva helgen bringer vet jeg ikke, vi har ingen planer og i hele dag har det regnet..Men noe blir det nok, er ikke noe "slaraffenliv" når man har en fireåring i hus:)
GOD HELG ALLE SAMMEN!


14 kommentarer:

Dinah sa...

oi det ble skikkelig flott det speilet! fresh med den krakken under. Har dere fått syriner allerede?? de er så flotte og lukter så nydelig! her har de ikke sprunget ut enda, er bare bladene som er kommet.
Takk for tips. Det er kke så dumt, ihvertfall for meg som griser noe helt vannvittig.. :)
ha en fin helg!

Hulda sa...

Det speilet ditt var virkelig stilig!! Likte så godt den blå fargen på det. :) Flotte bilder.

Gratulerer med Awarden! Det er jeg som har laget den og starta å sende den rundt. :)

Drømmen om en eplehage sa...

Du er altså så kreativ!
Synes det ble ett godt resultat jeg og du fikk virkelig frem den gamle gløden. Jeg trodde det var før bilde du viste før jeg begynte å lese nemlig ;)
Stilig også ble det ekstra sprekt med den rosa krakken til å lene seg på.


TUSEN, TUSEN takk for awarden, Tove. Jeg blir altså så barnslig rørt av slikt og blir helt ekte glad. Skal lage ett innlegg i ren begeistring med en gang. Takk også for utfordringe, må spekulere litt på den slik at jeg ikke snakker uten å tenke meg om først. Hi, hi!

Ha en strålende pinsehelg videre!
Klemmer i flen fra meg!

Marianne sa...

Jeg slenger innom og sier god helg til deg!

majamysil sa...

Må bare si at bildet ditt, av speilet som speiler inn i rommet slik at vi ser alt det morsomme du samler på, er utrolig fint! Jeg samler også på mye rart, har en tendens til å kjøpe ting som kanskje ikke så mange liker eller skjønner vitsen med!

chatrine sa...

Knallfint speilet ble i blått! Litt uvanlig, med tanke på alle som maler alt hvitt... Tøft med noe annet!:)
Jeg har funnet bølgeteppe mønstret som jeg brukte:) Det står på dansk men en veldig enkelt likevell!

http://www.slagtenhelligko.dk/2007/03/02/kludetaeppeopskrift/

Ta en titt på den linken, og sett igang! Skal love du blir hektet på den heklingen!

Ha en super dag!
Klem fra chatrine:)

chatrine sa...

http://www.slagtenhe
lligko.dk/
2007/03/02/kludetaepp
eopskrift/


Så det hele ikke kom med, prøver igjen...

fru vims sa...

for et nydelig speil! du har virkelig gjort en flott jobb! :)
og syrinen er så fin, jeg sliter med det samme som mannen din, så jeg får bare nyte den ute i friluft....

Synnøve sa...

Så utrolig stilig det ble...! Det så gammelt ut, til og med sjablongen ja :) Ser helt for meg hvordan soverommet deres skal være, og gleder meg til å se teppet du holder på med! Det ble jo et kjempefint stilleben med speilet oppå krakken, og med den vasen med syriner i... Her spretter syrinene snart, etter de varme dagene vi har hatt her, gleder meg, elsker også lukten av dem... :) Ha en fortsatt fin helg! Synnøve

Annettenett sa...

Gørrstilig speil, knallbra jobb!

Maria / Frøken Fryd sa...

Jeg var sikker på jeg skrev en kommentar her igår, men noget har gået galt desværre.
Prøver igen.

Du har jo sansen for detaljer Tove. Det spejl blev bare rigtig flot, godt arbejde. Du er virkelig været kreativ, og så er det jo rart (dansk for hyggelig) at se noget malet i lidt farve også.
Den lille skammel er også bare så fin, og vasen, og hårpomaden... Hi hi, kan høre jeg gentager mig selv her - men det HELE er jo bare så fint altså *smiler*

Klem Maria.

Tone sa...

Speilet ble skikkelig kult, veldig fin farge. Likte veldig godt fargene i bildet med den rød/rosa krakken under, og syrinene. Synes det er deilig å få litt farger inn i hjemmet igjen nå, jeg. Har gått lei av at alt skal gå i hvitt.
Ha en fin uke, klem.

chatrine sa...

Så BRA!!!! Knotet litt jeg også, men skjønte det fort!!
Gleder meg til å se resultat på bølger i bloggen din!
Vet du, selv lærte jeg å hekle over telefonen en gang i tiden... så alt er mulig;)

Fra snekaoset her, ønsker jeg en super dag til deg!

Klem fra chatrine:)

Persilja sa...

Å, vilken vacker och inspirerande bild med spegeln och pallen. Färgerna vibrerar ihop! I love it!!!
Och syrenkvisten i sin gula vas. Allt sammansatt så perfekt!!!!!!
Underbart inspirerande bild!
Och tack för målningstipset med vaselin!!!!! Mycket bra!!!! Måste testa!