lørdag 26. april 2008

Best og pest

Ja, endelig får jeg rota meg til dette:) Etter at både Maria ( Frøken Fryd) og http://drommenomeneplehage.blogspot.com/ har utfordret meg til det for leenge siden.
Og jeg har hatt vanskelig for å bestemme meg. Hovedproblemet er at vi ikke bor i huset vårt, og det gjør det vansklig å vise frem.. Så nå kommer best og pest fra hjemmet vårt som jeg har bilder av:)

BEST er først og fremst kjøkkenet/ spiseplassen vår. Jeg er veldig glad i selve romdelingen, fargen på veggene, flisene og alle detaljene. Dette er rommet jeg kan gå å kose meg i både med matlaging, blomster ( selv om det er dårlig med blomster på bildene ser jeg) og flytte rundt på ting og tang:) Når vi kjøpte huset var dette to rom, men tanta til mannen min kom på den geniale ideen å fjerne veggen. Og det er jeg veldig glad for at vi gjorde.

Kjøkkenet har så mange flotte vinduer, fire forskjellige:)

Den gule og turkise skålen i vinduskarmen, og salt og pepper damene tok jeg med meg hjem i jula. De er kjøpt på Anthropologie som jeg skrev om i forrige innlegg, og til høsten kommer det masse mer fra samme butikk inn i dette kjøkkenet og frisker opp med sine flotte farger:)


Her et gammelt bilde, for jeg byttet ut spisebord og bilde som henger på veggen med en tallerkenhylle.


Kjøkkenet er ståt fra Ikea, og jeg er veldig fornøyd med det. Liker veldig godt overskapene med glass, fargen og strukturen i dørene. Det eneste jeg tenker på å gjøre er å skifte ut alle knottene.
Lampen vi har her inne er jeg også veldig fornøyd med, men det spørs om ikke den må vike plass for en lysekrone i løpet av de nærmeste årene..

Legger ved et bilde som dere nok har sett før, men måtte ha et bilde med nytt bord også. Dette bilde viser også de fine dørene som går ut i stua vår.


Tilslutt noen detaljer fra det ene vinduet. Kjenner jeg savner huset mitt VELDIG når jeg ser disse bildene. Ikke bare huset, men også alt jeg skal gjøre med det når vi kommer hjem. Blant annet skal gulvene på kjøkkenet ( og stua) males hvite og jeg har allerede kjøpt et utrolig stilig teppe som skal inn hit.

Måtte bare ta med et bilde fra biblioteket/ vinterstua/kontoret/ tvspillrommet til Julian/ gjesterommet osv osv. Mao altmulig rommet vårt i andre etasje. Den ene siden av rommet har innebygde bokhyller med samme lister som resten av huset, og i den andre delen har jeg en sofa, lenestol, spesialbygd tvbenk med tv og ikke minst halve rommet er vinduer. Lyset her inne er nydelig. Men har desverre ikke noe særlig med bilder å vise frem herfra nå, da dette er "restestua" i forhold til interiør..så "alt" jeg ikke vil ha andre steder i huset står her nå.. ikke et pent syn med andre ord:) Men det kommet forhåpentligvis til høsten, har masse planer for dette rommet også.


Så var det over på PEST. Først og fremst er det den såkalte vinterstua vår i stua nede. Dette er den ene delen vi ikke gjorde noe med da vi totalrenoverte huset for fire år siden. Vi skulle vente for så å bygge veranda ut derfa. Men det har ikke skjedd, men for alt jeg vet skjer det NÅ!?! For han som mer eller mindre sto for hele oppussingen for fire år siden har sagt han skal prøve å få bygget veranda til oss til vi kommer hjem!! Gleder meg så mye til å komme hjem å kanskje se at denne fryktlige delen av stua har blitt til en nydelig overbygd veranda istede.

( selv om det har vært et kjekt sted til støvsugeren:) )


Og denne er også pest, peisen vår. Den står på kjøkkente/ spiseplassen og burde i utgangspunktet gi masse hygge. Men først og fremst er den en pest fordi vi kan ikke bruke den da det er noe i veien med røret ( eller hva det nå kalles) inni pipa, og ikke minst fordi jeg rett og slett ikke liker den. Den er altfor hytteaktig for min smak. Men vi kunne ikke akkuratt rive den..denne OG den lille vinterstua i stua er de eneste tingen som ikke ble rørt da vi pusset opp.

Vinner jeg i lotto en gang ( må kanskje begynne spille) skal jeg ha ny peis, eller helst vil jeg ha en stor høy, tynn kakkelovn her. ( skjønner hva slags jeg mener?)

Og tilslutt den største skammen. Min fryktelige, fryktelige stereobenk. Til og med den ene døra har dette av. ( tålte ikke mer enn et par år med Hannah) Fant denne med denne fargen i kjelleren i huset og hadde da jeg flyttet inn en rød periode, så var da veldig lykkelig over funnet. Og denne er eneste etterlevning. Tenkte jeg skulle male den, ta av den siste døra og sette gardin foran istede når vi kommer hjem. Liker størrelsen, men med fargen den har nå og det pinlige faktum at den ikke gjemmer noe av rotet inni gjør at dette er den verste pesten interiørmessig i huset vårt. Og størrelsen på tv er jeg heller ikke spesielt begeistret for, men det er visstnok veldig viktig for mannen min og ha et så stort tv... og iom at jeg mer eller mindre får lov til å gjøre hva som helst i resten i huset uten at han protesterer skal jeg ikke klage:)


De fleste har vel kanskje fått denne utfordringen nå,
men er det noen som ikke har det..så ta den fra meg:)( husk at alle disse bildene er tatt lenge før jeg tenkte på å lage min egen blogg, så de viser rommene som de er, på godt og vondt..:) )

8 kommentarer:

Maria / Frøken Fryd sa...

IHHHHHH !!!!! Så fik jeg endelig set dit best & pest ! DET var sjovt, og jeg har virkelig nærstuderet billederne. Dit køkken er bare SÅ lækkert. Jeg kan så godt lide alle detaljerne, de små skåle, salt/peber sættet, skabet, vinduerne... Jeg kunne blive ved - jeg kan bare li det hele *smil*.

Dine pest, he he he.. Peisen er nok meget "hytte-agtig" ja. Men det er jo smag og behag som man siger.
Tv-møblet, det er godt nok ikke særlig pænt nej. Men det har da potentiale, lyder rigtig godt med en gang maling og stof. Men du - der findes ikke mulighed for at holde orden sådan et sted, og tvèts størrelse betyder jo enormt for en mand. Her har vi ikke bare et stort tv, også STORE højttalere som er enormt stygge. Ha ha, utroligt men sant. Så er det godt vi interiør-kvinder bestemmer det meste ellers i huset.

Uff - forstår godt du savner dit hus, det betyder altså meget hvordan man bor i hverdagen, når man er interiør interesseret.
Ja, jeg fik "amerika-stolene" enormt billigt, 700 for dem begge. Det var heldigt, og man sidder jo skønt i dem.

Ha en fin aften/dag - eller hvad tid det er ved dig,
klem Maria.

Synnøve sa...

Så morsomt, men du hadde jo mange flere flotte best enn pest da ;) Og finnes det en lekker tv/stereobenk, så vis meg den...! Hihi... Flott hus, skjønner at du gleder deg til å komme hjem dit. Gulvene blir nok nydelige i hvitt også! Og en ting er sikkert, den dagen vi får ett eget, større hus, så skal det sporenstreks en kakkelovn inn dit, hehe! Herlig butikk du viser under her også :) Ha en fortsatt fin søndag! Synnøve

Annettenett sa...

Oi, så lekkert! "Bestene" dine må da så absolutt veie opp for "pestene"? Må bli deilig og komme tilbke til dette med alle skattene dine! Kommer til å bli så bra! Nydelige vinduer og dører mellom rommene...

Dinah sa...

Hei!
så fint hus du har! tenker meg at du gleder deg å komme tilbake til dette! Det skapet du har på kjøkkenet som var malt inni var veldig fresh og flott! KOs deg i varmen, her er det kaldt og regner som bare det:) ha en fin søndag!

Emmeline sa...

Nå har jeg kost meg gjennom ditt veldig stilige kjøkken ( jepp jeg har også ståt, men dog med litt annet tilbehør)
og så må jeg jo si at de pestene dine slett ikke var så gale. Den vinterhagen kan jo virkelig bli en perle tilslutt så den skal du ikke kimse av:)

Jeg er på kveldens lille takkerunde. Har jo bestemt meg for å besøke alle som la igjen en hilsen på ettårsinnlegget mitt, og det er faktisk utrolig koselig. Massevis av fine og inspirerende blogger å besøke og din er en av dem. Må jo bare få takke for varme ord og koselig hilsen fra deg. Håper du får en fin søndagskveld og en kjekk uke:)

milly Garden sa...

Ja, nog har vi alla våra best och pest!!


Kram Marina

My little footprints sa...

Hei!
Synes det har vært artig og se på pest og best disse dagene ;) Og jeg har faktisk ikke blitt utfordret enda, så øynene mine ble på et finuerlig vis lukket når jeg kom til dine linjer under det siste bildet.. hihi ;) Skal nok få litt pest og litt best av meg en dag også ;)
Jeg forstår godt at kjøkkenet ditt er best! Det var nydelig! Likte godt de små flisene du har valgt!
Ønsker deg en fin kommende uke! Nå får vi krysse fingrene våre for at vi får herlig vårvær! Her har det vært bedrøvelig denne helgen!
Klemmer fra Beth

mali-mo sa...

Så kjekt å få se bestene og pestene i hjemme-hjemmet ditt! Også har du glassveranda du din heldige jente! Forstår godt hva du mener med at peisen må ut på sikt, men det med "på sikt" er jo lurt da...kan jo ikke ta alt på en gang både ifht økonomi og tid. Sånn er det iallfall for meg!