fredag 7. mars 2008

Stua vår

Da var turen kommet til stua vår. Når vi kommer hjem skal vi male gulvene hvite ( ikke helt sikker på nøyaktig farge, så tar gjerne i mot tips!) Og veggene skal også males, men vet ikke helt hvilken farge, har litt lyst på fransk grå...men vet ikke helt enda. Både mannen min og stesønnen min syntes jeg er helt sprø når jeg forteller at fargevalg til stua o.l er ting jeg kan ligge å tenke på før jeg sovner om kvelden, men sånn er det å ha interiør "på hjernen":)


( og når du ser på bildene- ha i bakhodet at blogging ikke var i tankene mine engang når jeg tok disse, tok masse bilder fra mesteparten av huset før vi reiste i fjor sommer for å "huske" alt)


Her er en gammel kiste med en lysekrone vi fikk til bryllupet vårt i fjor sommer. Vet hvor vi skal ha den, men det er så høyt og kronglete og komme dit at vi fikk ikke gjort det før vi dro. Den skal henge i trappa, men det er vel ca tre- fire meter under taket og ikke lett å komme seg opp..


Her er spisestua. Den var også i eik, og er mer eller mindre et sett med vitrineskapet vi har på kjøkkenet ( som også har fått seg en runde, eller tre, med malekosten, det som er turkist inni). Det er åtte stoler, men bare fire har blitt hvite, å male stoler..er ikke det jeg liker best akkuratt, det er så kronglete liksom. Jeg har også kjøpt inn stoff, et "varmt" lys lilla, som jeg skal trekke om setene med, men TTT, spesielt når man bare har vært der en liten tur på juleferie det siste halvåret.

Og her er den andre delen av stua. Sofaen skal selges ( forhåpentligvis vil noen ha den) når vi kommer hjem, og sofaen vi har i stua i andre etasje skal ned hit. Det er den det er bilde av to bilder ned. Og Vi har også en tilhørende stol til den sofaen som jeg tenkte skulle "bli med".


Og den lenestolen nederst her skal også inn hit, den har vi kjøpt her i Boston, og det hører en pall til, den har vært med på bilder her i bloggen før, er ikke så lys som på bilde i virkligheten.. Det skal i det hele tatt bli en helt ny stue. Det jeg også ønsker meg er et gammelt spisebord med litt utskjæringer e.l på bena og i ganske mørkt tre, og med phillip starchs gjennomsiktige "plast"stoler..sukk... Vi får ta en ting av gangen.
Og selfølgelig et nytt teppe, det som ligger her nå er det gamle kjøkkenteppe vårt som nødløsning... Og den lille vinterstua vår skal vi også få pusset opp, med nye vinduer i front og sammegulv som resten av stua. Og siden den er så liten, det vil si "tynn og lang" tenkte jeg å lage en lesekrok på den ene siden, og ..ja, det kan jeg heller fortelle om senere. Det er mulig vi får gjort jobben med vinterstua mens vi er bortreist, og det hadde jo vært så deilig å kommet hjem til en "fullstendig" stue!


Denne grå sofaen er egentlig litt for moderne, men holder nå på å hekle et "bestemorsteppe" i litt kalde pastellfarger til å ha over det ene armlenet. Håper det vil "mykne opp" sofaen litt, den er forøvrig veldig god å sitte i:)


Tilslutt et par bilder fra hylla på den andre langsiden av stua. Det er en sånn firkanta sak som jeg syntes jeg bare ser på barnerom. Den skal også byttes ut, men med hva..ja det må jeg bruke noen flere "netter" til å fundere på.

Her er den flotteste buddhaen min.
Den kjøpte faren min, som var sjømann før, til oss da jeg var liten. Jeg har bestandig trodd den var kjøpt i østen, men for et par år siden da jeg spurte ham kom den "fæle" sannheten, den er kjøpt i Italia! Jaja, jeg er like glad i den uansett jeg, den har fulgt meg overalt hvor jeg har bodd, og det var den eneste tingen jeg kan huske at jeg faktisk tørka støv av som tenåring. Og det sier ikke lite:)

4 kommentarer:

Annettenett sa...

Synes stua deres ser flott ut som den er jeg, men hvite gulv og planene dine ellers høres jo enda bedre ut:) SÅ fine (hva heter det?) dekorasjoner i vindu og på den døren!

Anonym sa...

hei!
Sveipa innom deg og ser at du funderer på fransk grå på veggene dine.. Vil bare informere at fransk grå til tider kan se ROSA ut i visse sammenhenger(kommer an på lyset).. Så vet du det:) for å si det sånn: Jeg kommer ikke til å velge den fargen igjen:)

mali-mo sa...

Hei igjen! Håper du har hatt en fin helg! Her har det gått i jobbing ute i hagen (ved og atter ved som skal inn i hus) men har blitt litt tid til sosialt samvær også.

Må si meg helt enig med anonym her som advarer mot fransk grå, min erfaring er iallfall at hele stua så ut som et babyrom på ettermiddagstid...meeeeget rosa. Men smak og behag er jo som kjent ulik..har nok også med lys og belysning å gjøre tenker jeg.

Skal bli spennende å følge planene dine når dere er tilbake i Norge! Må være rart å ha to hjem på en måte? Er innom bloggen din stadig vekk, den er blitt fast punkt på programmet hehe. Ønsker deg en ny fin uke ;)

Lisbeth sa...

Gøyen er jo å klekke ut og planlegg hvordan en vil ha det!
Høres ut som om du koser deg.
Ha en deilig ny uke.
klem