tirsdag 25. mars 2008

sommerkjøkken

Da var det på tide med noe annet enn håndarbeid og diverse hobby. Og i mangel av så mange flere bilder hjemmefra velger jeg i dag å vise frem kjøkkenet vårt i sommerhuset. Hadde et innlegg om dette huset i januar en gang også, men da uten kjøkkenbilder. og husk når du ser på bildene at jeg ikke hadde noen blogg i tankene når jeg tok dem.. Huset er fra slutten av 1800- tallet, men var ganske nyoppusset da vi kjøpte det for to og et halvt år siden. Vel, kjøkkenet er ikke akkuratt nytt, men det er malt og satt nye håndtak på så jeg er fornøyd foreløpig:) I vinter har det også blitt lagt nytt gulv, ja linoleum, men i sort og hvitt sjakkrutete. ( De forrige leieboerne hadde brent hull i gulvet så da måtte de bytte det:), derfor ble det linoleum som det var fra før av.) Gleder meg masse til å se det! )

Må også bare fortelle igjen at dette huset er møblert med loppemarked og fretexfunn, masse fra Kid, møbler fra garasjen til svigers og bildene på veggene kommer fra antikvitetsbutikker, loppemarkeder eller er gaver. Vi har nemlig kjøpt tre hus de siste årene, og solgt et av dem igjen selfølgelig, men bestefaren til P. har hver gang gitt oss et flott maleri i innflyttingsgave. Og bildene vi har fått har passet utrolig godt til det huset vi da har flyttet inn i :)

Bare litt over tre måneder nå.. så er vi tilbake i Norge og det er sommer!
Gleder meg:)Denne type plakat som henger på døren her har jeg sett etter en stund, og da jeg fant dem i en butikk i samme by sommeren for to år siden gikk jeg rett og slett amok. Så det har vel blitt litt for mye av det gode..
Fruktplakat på kjøkkenet, sommerfuglplakat på Hannahs rom, blekkspruter og haier hos Julian og skjell i gangen.., men til mitt forsvar så er de utrolig stilige da:)
Ja, på dette bildet var visst bare en gardin kommet opp..

Og her ses også gulvet som nå er sjakkrutete, tror kontrasten mellom et slikt gulv og den gamle innredningen blir kult:)Døra med plakaten på er ikke i bruk, dvs det er bare vegg bak den. Da forrige eier pusset opp "glemte" han tydligvis å fjerne døren. Og ved vasken står malekostene klare:)

Og "takkgudsjelov" har vi oppvaskmaskin! Det er ikke sjelden vi er 6 - 10 eller flere til middag/ mat her så da trengs denne så absolutt!


Akkuratt dette bilde har jeg faktisk vist frem her før, men nå har jeg klip litt i bilde for å få vist frem de to bildene i bakgrunnen. Jeg har så mange flotte, gamle bilder i dette huset , og dette er det eneste bilde...grr


Gjett om jeg skal knipse villt rundt meg i dette huset til sommern da!

Tilslutt ett orgentlig sommerbilde:)

Jeg må innrømme at jeg faktisk syntes det er ganske så gøy å lage sandslott. Først grave masse, så gå lange turer i strandkanten med bøtte for å finne ting å pynte det med:) Men jeg gjør det jo vel og merke bare sammen med Hannah da..;)


Og i dag har enda en leverandør kommet " i boks". Så jeg må innrømme mye av dagen har gått med til å skrive "ønskebestillingslister" og kose meg med å se alle de flotte tingene jeg kan ha i butikken min. Er jeg heldig å finner lokale kan det være under et halvt år til drømmen min går i oppfyllelse!!

8 kommentarer:

Annettenett sa...

Åh, så fint og koselig et sommerhus da! Stilig med sånne plakater ja:)

My little footprints sa...

Hei!
Så herlig å ha et sommerhus da! Og det var jammen ikke snaut heller! Hele tre hus? Det var mye det ;)
Så du skal flytte tilbake til Norge til sommeren? Det skal vel bli herlig kan jeg tenke meg! Søsteren min skal også flytte hjem til Norge til sommeren, og hun gleder seg stort etter mange år i utlandet ;)
Ønsker deg en flott onsdag!
Klem fra Beth

Bo med barn sa...

Så flott sommerhuset deres ser ut! Lyst og sommerlig. Spent på hvilke leverandører du får. Ringer du de eller sender du de mail..? Vet ikke om noe butikklokale desverre, men skal holde utkikk jeg:)

Lena :)

Lille Maison sa...

Jeg tåler godt en reprise av bilder fra sommerhuset deres ;) Synes det ser så flott ut, og så liker jeg tanken på at det er møblert med loppisfunn etc :) Og for et herlig sommerbilde... Grattis med enda en leverandør! Kan jeg spørre hvor butikken din kommer til å dukke opp...? Om det er på østlandet kommer jeg innom jeg altså! :) Ha en finfin uke! Synnøve

Maria / Frøken Fryd sa...

Åhhh - det sommerhus, det sommerhus. Det er bare SÅ herligt. Jeg er fuldstændig vild med det hus, og suger til mig af billeder derfra.
Køkkenet er jo rigtig hyggeligt. Jeg også kan godt lide de plakater, så jeg forstår godt du har flere af dem rundt i huset.

Det gør da ikke noget, at billederne ikke er taget til blogg-brug. De viser det jo som det er, og sådan skal det være synes jeg. Men forstår godt hvad du mener. For efter man er begyndt at blogge, tager man bare billederne på en anden måde.

Ang videoen med Andrea. hmm... ved ikke hvorfor det sidste ikke kom med - begynderfejl vil jeg tro. Men det hun ville vise var at hun havde fået nye sko. Det var stor stas kan du tro. Hun snakker mest dansk, men har nogle ord og udtryk på norsk. Manden snakker stadig norsk, men er blevet mere og mere dansk i sine udtalelser og vendinger.
Vejle er faktisk min fødeby, og der jeg er vokset op. Det er morsomt din mand har gået på skole der !!! Men det er ikke der jeg bor længere. Du ved min bys navn allerede, jeg siger det bare ike her i offentligheden ved du, hi hi.

Og til slut Tove - tusind tak for gaven, jeg har vist den frem idag. Du kan tro jeg smiler fra det ene øre til det andet :-)

Klem Maria

Lille Mei sa...

Hei på deg!!

Kost meg litt på siden din! :) For en god ide å lage sånne bøker med bilder. Tenkte litt på det samme en stund, men så blie det så rotete at jeg ga opp, men en bok pr rom er sikkert ikke så dumt!! :) Den skal jeg prøve.

Ha en flott kveld!

Evami sa...

Så koselig sommer hus dere har,og for et nostalgisk kjøkken:) Minner meg litt om oldemor sitt:)

Så spennede å skulle åpne butikk når du kommer hjem:)

Krysser fingrene for at drømmen din går i oppfyllelese innen 6mnd... XXXXX

Eva:)

Drømmen om en eplehage sa...

Det er jo akkurat slik ett sommmerhus skal se ut! Det skal jeg ha når jeg blir stor også. Hi,hi!

Helt herlig bildet av Hannah i trappen der!!


Ha en god dag!

PS; Det ligger en award og venter på deg i bloggen min:)