tirsdag 4. mars 2008

kommodespørsmål, kommodehistorie og giveawayI dag fant jeg ut at selv om jeg ikke har noe i nærheten av noe bloggjubileum, eller bursdag eller noe, så vil jeg gi bort en liten gave. Og det er en liten/ lett en iom at jeg må sende den herfra. Så alle som har en mening om jeg burde male denne kommoden eller ikke, og i tilfelle noen konkrete ideer om farger, knotter o.l er med i trekningen:)
Og jeg trekker et navn på fredag:)
Kjøpte denne første uka vi var her. Snakka med en polsk jente/ dame som jobber i Hannahs barnehage om at vi trengte møbler, og lurte på om hun visste om noen butikker der jeg kunne få tak i gamle, ikke for dyre møbler. Da gav hun meg telefonnummeret til tanta si, for hun hadde vært en samler i hele sitt liv og hadde et hus fullt av gamle møbler! Så dagen etter ringte jeg, og avtalte med mannen til tanta at vi skulle komme senere samme dag. Vi ante jo ikke hva vi gikk til, kunne jo være "hva som helst"men FOR et hus vi kom til!! Et stort ( minst 300kvm) fantastisk amerikansk kråkeslott ( i positiv forstand) Tanta var i slutten av femti årene, mannen lagde dokumentarer i california og de hadde hus både her i Boston, i California og i Frankrike. I tillegg hadde de bodd flere år i Danmark og snakket fortsatt litt dansk! Hun viste meg rundt i hele huset, og viste meg diverse møbler hele tiden som jeg kunne kjøpe, alt fra diiigre persiske tepper til store linskap til eldgamle kjøleskap ( typen fra før elektiske kjøleskap, kjempemorsomt å se) Stuen deres var kjempestor og over peisen hadde de sikkert 8 - 10 autentiske russiske ikoner, og fantastiske malerier og skinn og gulvtepper og og og .... Rett og slett en opplevelse å komme inn i et hus til en dame som har samlet på antikviteter og vakre ting i over 30 år, og som ikke minst har hatt økonomi til å kjøpe fantastiske ting. Endte opp med å kjøpe denne kommoden, et nydlig lite vitrineskap og et gammelt sybord. Kommer helt sikkert til å vise frem de to siste kjøpene en annen gang.Så hva syntes dere? Denne skal vi ha på soverommet vårt i Norge når vi kommer hjem. Skal male soverommet også, i en lys farge, mest sannsynlig en hvitfarge.


Skal jeg male den og skifte ut knottene, er så i tvil!!

7 kommentarer:

Maria / Frøken Fryd sa...

Hej Tove :)

Sikke en fantastisk historie. Er jo lige før du skulle "få behov" for flere møbler for at komme i det hjem igen. Det lyder helt vild spændende :)

Ang kommoden - der forstår jeg virkelig du er i tvivl !! Den er jo flot med de dataljer der er på den nu. Med variationerne i træet, og med det lakerede look. Det er et møbel man på den ene side kan synes det er en skam at male, da det er så gennemført og virkelig et stykke kvalitet...
På den anden side er det også et stort og meget dominerende møbel. Og det lakerede look kan man måske godt blive træt af at se på... hmmm. Jeg er vist ikke til så meget hjælp her.
Hvis du maler det, tror jeg det kunne være flot i en lys duset farve. Ikke helt hvid (synes jeg umiddelbart), men måske i en cremet vanilie / lys-lys gul. Grebene kan du skifte ud til nogle i "glas". Du ved, dem der er formet som en krystal. Diamant ville man måske kalde det. Forstår du mon hvad jeg mener ? Svært at forklare, he he.
Ved det tror jeg kommoden vil få et mere feminimt og "piget" look.

Eller du kunne lave det i en rå og tøff variant, og male møbet sort, med højglans. Dermed en maskulin udgave af kommoden...

Er vist ikke til meget hjælp her. Det eneste jeg ikke synes vil passe til kommoden er hvid og shabbylook.
Uanset - glæder mig til at høre hvad du bestemmer dig for !

Klem Maria.

majsan shabby chic sa...

Vad kul att få läsa..Den kommer att bli så fin sen många kramar/Majsan

Lille Maison sa...

Så gøy, nå ble jeg misunnelig, det huset kunne jeg virkelig tenkt meg å sett, det må ha vært en opplevelse...! Og et nydelig møbel du fant :) Skjønner dilemmaet ditt, mamma har en gammel kommode som jeg har et stoort ønske om å få overta en dag, den er mørkebrun, og jeg har alltid tenkt at jeg skulle male den hvit, men nå er jeg ikke like sikker... Din vil nok bli kjempefin som hvit, kanskje med litt "shabbing", men samtidig kan det jo funke med en annen lys farge også. Eller som den er! Hihi, jeg tror ikke jeg blir med på den give awayen, er jo ikke til mye hjelp ;) Jeg liker forresten knottene godt som de er, de hadde jeg beholdt sånn tror jeg. (Jeg jobber forresten som grafiker i et magasin, derfor blir det litt lange dager på meg før deadline :p) Ha en fortsatt flott uke! (Så bra at flyturen gikk greit forresten!) Synnøve :)

Marianne sa...

Hei! Fant deg hos Synnøve : )
Jeg er enig med Maria, nemlig både og... Flott kommode. Men jeg hadde nok endt opp med å male den i en lys farge, hvitt med litt fargestikk etter hva den skal matche. Så hadde jeg kanskje angret om åtte år, men pytt, vi lever da nå ikke sant? Lykke til. Høres ut som en flott hjemme-hos-opplevelse du hadde!
Hilsen Marianne

Bo med barn sa...

Så lekker kommode!

Du spurte om praktsisen min... ja det er i området hvor jeg/vi bor:)

Miljøinnredning...mer bestemt...

mali-mo sa...

Den "hjemmebutikken" må jo ha vært en opplevelse! Nei, det er ikke så ofte man får komme inn i et hjem til en virkelig samler (ihvertfall har ikke jeg mange sånne venner hehe), så da blir vel et sånt besøk ekstra spesielt.

Ang. kommoden din så må du gjøre det du føler blr riktig for deg synes jeg. Forstår godt at du er i tvil. Kanskje tar du bort noe av kommodens historie dersom du maler den, eller det som gjør at du seinere vil minnes den hjemme hos deg selv i USA og hjemme hos denne damen? Jeg tenker i forhold til at du skal flytte hjem. Huff, det ble visst litt rotete formulert dette, men det jeg egentlig mener er at det kanskje er lurt å vente med opppussing til du er kommet i orden i Norge? (nå vet jo ikke jeg hvor sentimental du er da..)

Men for å foreslå malingsfarge, så ville jeg malt den dus grå eller blågrå. En litt kald farge. Ville ha lasert den med en brun eller grå olje etterpå, eller polert den med farget voks. Tror jeg ville valgt glassdiamant håndtak som nevnt over (sånn type som jeg har på skapet til prinsessen).

Vet ikke om dette overhodet var til noen hjelp, men ønsker deg lykke til med avgjørelsen!

milly Garden sa...

Kommoden är jättefin! du får fundera lite till... fin som den är... men visst blir den fin i vitt! beror lite på vart den ska stå och hur övriga möblemanget ser ut..

Lycka till med måla eller icke måla!

trevlig helg
Kram Marina