fredag 25. januar 2008

lengter etter sommer,.... og sommerhuset


Vi har et sommerhus, kjøpte det for halvannet år siden og har tilbragt en og en halv sommer der. Det er i hjembyen vår og det er tre minutter å gå til nærmeste strand, og det ser også ut til at vi får båtplass rett nedenfor huset denne sommeren også :D Huset var i utgangspunktet nesten helt strøkent til tross for at det er fra slutten av 1800-tallet. Det første året malte vi den ene stua ( to små stuer ved siden av hverandre) og soverommet vårt. I fjor sommer malte vi entreen, trappeoppgangen og gangen oppe hvit, og den ene veggen i en sandfarge. Malte både vegger og tak, så det var litt av en jobb og spesielt med tanke på at jeg har en mann som ikke er spesielt glad i å drive med oppussing ( for å si det mildt:) ) Neida, tror faktisk han syntes det var litt koslig!? Har tatt ALTFOR lite bilder fra huset og det er fryktlig irriterende nå! De bildene dere ser i bakgrunnen for eksempel skulle jeg gjerne vist frem...ja, jeg skal iallefall ta masse bilder neste sommer.


Dette bilde er fra i sommeren 06, virklig dumt jeg ikke har noe bilde av sofaen fra i fjor for leiboerne hadde ødlagt, kastet, stjålet e.l alle puter og tepper da vi overtok huset, så da fikk jeg kjøpt alt nytt, flaks i uflaks.. har innredet hele huset på lavbudsjett, og det meste er fra Fretex og kjelleren til svigerforeldrene mine. Men denne sofaen og dobbelsenga vår er laget av paller vi har malt. Så ideen i et blad for ganske mange år siden og syntes det var tøft. Og med en billigmadrass og stort sett puter og tepper fra Kid ble det ikke dyre sofaen:)

Et lite sybord fra Fretex, vet egentlig ikke hva jeg skal gjøre med det. Har lyst til å ha noe i tre også, ikke bare malte møbler, men det er så slitt...??? Noen forslag?
dette bilde er faktisk fra i fjor sommer, da valgte jeg et blomstrete teppe istede. Og jeg elsker dette lille bordet jeg har malt rett og slett knallgult..syntes det er kjempetøft, skiller seg litt ut, men passer samtidig godt med alt det andre.
Dette er et ganske dårlig bilde..ønsker meg nytt kamera!!! Men dette er iallefall den andre stua. her har vi det gamle spisestubordet til svigerforeldrene mine, det er kjempeflott. Trenger kanskje et strøk maling? men uten tv hele sommeren har man tid til det. Dvs vi tar et par prosjekter hvert år, kan jo ikke slite oss ut heller:) Alle stolene er forskjellige trestoler, tre hvite og tre lysrosa. Glad jeg har en mann som ikke er redd for rosa:) Han sier likevel det er som å bo i et dukkehus, men Så gærnt er det jo ikke!
Her er et gammelt skap vi også fant i garasjen til svigerforeldrene mine. Det har tilhørt en tante av svigerfaren min. Alle skapene var låst, og det første året fikk vi ikke gjort noe med det..men vi var fryktlig nysgjerrige for det var vannvittig tungt og vi tenkte jo da at det måtte være noe spennende inni. I fjor var vi hos en låsesmed å fikk låne med oss en digert knippe hjem.......fant en nøkkel som passa....og skapet var tomt!! Stor skuffelse, men vet ikke helt hva vi hadde forventa oss da ?!:) Dette er et bilde fra med en gang vi flytta inn, og nå står denne i den andre stua, på veggen bak den døra i bakgrunnen.
Gleder meg så mye til vi skal reise tilbake til Norge, det skjer vel i juli en gang og da skal vi mer eller mindre rett hit! Håper vi får en varm sommer i år, i fjor regna vi nesten vekk, men med et hus som dette koser man seg likevel:D

3 kommentarer:

Maria sa...

Ja haaaa, hvor er det bare TØFT !!

Jeg er helt vild med dit sommerhus. Det er rendyrket hygge, og utrolig lækker stil. Jeg kan virkelig godt lide at der er noget udover det vanlige. Ikke bare som at slå op i et boligmagasin, men indrettet med sjæl og ting med historier bag. Det er lige mig :)

Sofaen er en rigtig sommerhus-sofa. God ide. jeg har selv set det i et blad engang også.

Ang dit sybord. hvis du vil male det, kunne jeg evt forestille mig en pastel som passer til puderne i sofaen. Ellers kan det da også sagtens være i træ som det er nu. Uanset, ser det godt ud som kontrast til dit knaldgule sidebord.

Jeg vil takke dig for dine kommentarer til mine billeder. Det varmer jo utroligt meget at få respons på det man selv går og pusler med og interesserer sig for. Så tusind tak skal du have :)

Jeg forstår godt du glæder dig til at komme hjem til Norge igen, og til at indrette og male igen. Kan næsten føle dine "abstinenser", hi hi. Men når det er sagt, er det jo en fed oplevelse at få, at bo i et andet land. det giver en personlig udvikling, og sætter mange ting i perspektiv synes jeg. Jeg savner stadig norge - meeeget. Jeg boede der i 4 år, og har nu været tilbage i DK i 2,5 år. Men norge har, og vil altid have en ganske særlig plads i mit hjerte - jeg er dog så heldig at have fået mig det bedste med derfra, nemlig min mand, og vores datter som jo er født deroppe.

Klem Maria

♥ ♥ ♥Anniche ♥ ♥ ♥ sa...

Hei!

Jeg fant deg på bloggen til Emmeline og måtte tite innmom :) Nydelige bilder fra sommerhuset ditt :))
Herlige løsninger og kreative løsninger .

Ha en god helg , jeg kommer gjerne innom deg igjen .

a

elisabethj sa...

Hei:) og VELKOMMEN til blogglandia, ser at du ikke har vært her inne så lenge....Og så KREATIVT interiør og glade farger:)Kjeeeempegøy å skape sitt helt egne, i kombinasjoner med det man er mest glad i på interiørfronten:)Jeg linker deg og kommer tilbake:)